Suurenna fonttiaPienennä fonttia
Eläkeliitto

   Etelä-Pohjanmaan piiri ry

Iloa elämään - Eläkeliitosta

Juhannuksen jälkeen

Nyt on sitten totuttava siihen, että päivät rupesivat lyhenemään. Äkkiä se kevät ja alkukesä meni. Vielä saamme kuitenkin nauttia valoisista ajoista.

 

Kesäkuun alussa olimme Jyväskylässä. Siellä 120 meidän piirin edustajaa oli päättämässä mm. Eläkeliiton uuden puheenjohtajan valinnasta. Uudeksi puheenjohtajaksi Eeva Kuuskosken jälkeen valittiin Raimo Ikonen. Kokouksessa äänestettiin jopa uusista säännöistä ja valittiin uudet liittovaltuutetut.  Meidän piirin alueella liittovaltuusto (10 edustajaa) vaihtuu kokonaan.  Uudet liittovaltuutetut ovat: Asteri Mansikkaviita (Nurmo), Maire Syväoja (Ilmajoki), Eeva Huhtala (Alavus), Ahti Leskinen (Ähtäri), Jorma Hautanen (Ylihärmä), Jorma Kivikangas (Kortesjärvi), Heleena Vattula (Karijoki-Kristiina), Anja Rantala (Alajärvi), Sirkka Ahvenkoski (Vimpeli) jaEsko Lintala (Ylistaro).

 

Muutamat yhdistyksemme olivat tehneet upeita metsäaiheisia käsitöitä eri puolille Jyväskylä Paviljonkia, missä liittokokous pidettiin. Jouluviestiin laitamme oman piirin hienot taideteokset esille. Kiitos kaikille yhdistyksille, jotka olitte ottaneet metsäaiheen tehtäväksenne.

 

Joululehti on perinteisesti kesäpuuhaa meillä täällä toimistolla. Mukavia juttua olemme jo saaneet yhdistyksiltä. Ihailen suuresti sitä intoa, luovuutta ja osaamista mitä teillä yhdistyksissä on, kun vuosi vuoden jälkeen etsitte mielenkiintoisia ja ajankohtaisia asioita omalta alueeltanne.  Toivottavasti myös yhteistyökumppanimme huomaavat valtavan työmäärän mitä teette omalla alueellanne ja haluavat olla tukemassa ilmoituksin työtänne.

 

Vaikka kesäaika tuntuu hieman hiljaisemmalta yhdistyksissä, niin monia hauskoja sokkomatkoja on tehty tai tehdään, tanssitaan kauniissa kesäilmassa, nautitaan luonnosta monin eri tavoin ja pidetään pieniä kisoja. Eilen saimme nauttia Isonkyrön yhdistyksen mölkyn piirinmestaruusjärjestelyistä. Tosi hauskaa oli, etenkin keräilyerissä.  Jurvalaiset näyttivät taas osaamisensa, kolmesta voittajasta kaksi oli Jurvan yhdistyksestä ja yksi Kurikasta. Hienoja suorituksia ja paljon joukkueita oli mukana. Mölkky on hauska kesäpeli!

Tämän viikon perjantaina Lappajärven yhdistys on vastuuvuorossa piirin golf-kisojen järjestelyissä ja ensi viikolla kisataan Merikaarrossa Vähänkyrön yhdistyksen järjestämässä rantaongintakisassa. 

Hyvää kesän jatkoa! Olen täällä toimistolla satunnaisesti lähes elokuun loppuun saakka.  Soittoja otan vastaan ja sähköposteja luen säännöllisesti. Ollaan yhteydessä, tulen toimistolle monta kertaa viikossa, kannattaa soittaa ja sovitaan tapaamisesta.  Jouluviestin aineiston toimituksista voidaan sopia vaikka puhelimitse, niitä voi pudottaa myös piirin postiluukusta. Se sijaitsee Joukahaisensola 1, sisäpihalta toiseen kerrokseen, ovi B 14, siinä lukee Eläkeliitto

  

Terveisin Ulla 

 
 
 

9.5.

Liput salossa Eurooppa päivän kunniaksi, äärettömän kaunis kesäpäivä, huh miten tämä kesä aina yllättää, toppavaatteita vain tuppaa olemaan naulakossa.

Olemme saaneet uudet EP:n piirin karaokemestarit. Hieno tilaisuus viime torstaina Lappajärvellä. Kiitos Lappajärven yhdistys ja kaikki mukana olleet.  Ihana miten musiikki tuo iloa ja virkeyttä esittäjilleen ja kuulijoilleen.  Jännittää saamme sitten syksyllä miten meidän edustajamme selviytyvät EL-mestaruuskisoissa.

Joululehden ajatuksissa, usko tai älä. Siihen liittyvää pientä valmistelua lähes päivittäin. Ilokseni olen saantu jo muutaman jutunkin yhdityksiltä. Kyllä tämä tästä, joulu on tuossa tuokiossa!! Nautitaan kuitekin näistä kauniista kesäpäivistä ja runsaasta valosta.

Nyt kiireen vilkkaa ilmoittautumaan aivot ja liikunta -koultukseen, joka pidetään Härmässä 17.5. Varmasti on hyvä päivä meille itse kullekin.   Ilmoittautua voit myös Turun matkalle, lähdemme 2.6. seuraamaan Tapio Luoman arkkipiispaksi vihkimystilaisuutta.

Kesätuo paljon mukavia tapahtumia niin yhdistyksissä kuin piirissä. Kiitokset kaikille yhdistyksille, jotka olette ottaneet vastuullenne niin suunnistus-, mölkky-, golf-, kuin rantaongintakisatkin.  Niissä on virkistävää meille kaikille olla mukana niin osallistujana kisaan kuin katsojana. Tervetuloa, tiedot löytyvät Tapahtumakalenterin sivuilta.

Kiitos Seinäjoen yhdistyksen, piirin kirkkopäivälle löytyi myös järjestäjä, Lakeuden Risti kutsuu meitä kirkkopäivään 30.8.2018.

Nautitaan kesästä.

Poissaolojani:

11.5. Hautajaisissa, yksityinen

14.-15.5. Vaasassa Eläkeläisparlamentissa

17.5. Härmässä AiLi (aivot ja liikunta) koulutuksessa

19.5. Uumajan matkalla

22.5. Kehittämistyöryhmän kokous toimistolla

24.5. Kotisivukoulutus Järjestötalolla

26.5.  Vaasan yhdityksen 40-vuotisjuhlassa

30.5. Piirin suunnistuskisat Kauhajoella

2.-3.6. Turun matka, Tapio Luoman arkkipiispan vihkimystilaisuus

6.-7.6. Liittokokous Jyvskylässä

 

4.4.

Joka aamu ja ilta vielä pitää hämmästellä sitä miten valoisaa on. Kevättä on kiva odottaa. 

  

Odotan suurella mielenkiinnolla miten 12.4.2018 pitämämme HyTe seminaari hyvin tärkeine aiheineen innostaa väkeämme. Olemme saaneet sinne mukavasti ilmoittautuneita. Olen hyvin toiveikas, että seminaaarin aiheet puhuttelevat kuulijoita ja saamme sieltä eväitä niin vanhusneuvostossa työskentelyyn kuin Apunen toimintaan. 

Kevät tuo mukanaan myös perinteisesti kaksi merkittävää tapahtumaa tänne piirin toimintaan.

  

Nimittäin, ryhdymme valmistelemaan vuoden pääteosta eli Jouluviestiä heti huhtikuussa. Joululehtitoimikunta kokoontuu 9.4.2018, samoin yhdistysten edustajat tapaamiseen ja aikatauluista sopimiseen 20.4.2018. Tänä vuonna saamme EL-Sanomien toimittajan Vesa Toikan kertomaan uusia ideoita Jouluviestiin. 

  

Toinen merkittävä kevään tapahtuma on ennakkoonkin jo paljon kyselyjä aiheuttanut piirin karaokekisa, jossa aluekisoissa valitut edustajat kilvoittelevat pääsystä karaoken EL-mestaruuskilpailuihin.  Piirin karaokekisa pidetään Lappajärven Kivitipussa 3.5.2018. Tervetuloa! Karaokekisa on aina jännittävä tietenkin kilpailijoille, mutta myös kannustajille ja katsojille.

  

Teemme täältä piirin kautta myös mukavia matkoja kevään/kesän aikana. Tule mukaan 19.5. Uumajaan päivän risteilylle Ilmoittaudu 4.5. mennessä), 2.-3.6. Turun tuomiokirkkoon (ilmoittaudu 14.5. mennessä) seuraamaan arkkipiispaksi vihittävän Tapio Luoman juhlallisuuksia, Itä-Suomen matkalle ja Savonlinnan oopperajuhlille 25.-27.7. (kysy peruutuspaikkoja).  Lisätietoja piirin kotisivuilla.

Kesän kuluessa myös kilpaillaan liikunnan saralla monessa eri lajissa. Tervetuloa mukaan. Kaikkien tapahtumapäivät löytyvät myös piirin kotisivuilta.

Mukavaa kevään jatkoa!

 

Poissaolojani toimistolta:

5.4. Ähtärin yhdistys
6.4. illalla Peräseinäjoen yhdistyksen iltamat, jossa Kampraattikuoro esiintyy
9.4. Joululehtitoimikunta toimistolla aamupäivällä
9.4. Piirihallitus toimistolla iltapäivällä
12.4. HyTe seminaari Areenalla koko päivä
14.-18.4. Lehmirannassa, kotisivukoulutus ja liittovaltuustopäivät
20.4. Joululehtikoulutus
21.4. Boccian EL-mestaruuskilpailut Teuvalla
23.4. Järjestötapaaminen
24.4. Kulttuurityöryhmän kokous toimistolla
25.4. Viestintäryhmän kokous toimistolla
26.4. Vanhusneuvostokoulutus
27.4. Elämää käsillä päättäjäiset Helsingissä
3.5. Piirin karaokekisat Lappajärvellä

  

  

11.3.

Maaliskuu maata näyttää, kujat tukkii ojat täyttää! Jälleen on se aika vuodesta, että kevättä kohti mennään kovalla kohinalla. Onneksemme olemme saanet aivan oikean talven runsaine lumineen ja kunnon pakkasineen.  Siitä huolimatta pöpöt eivät ole kuoleentuneet ja niin moni ystävämme on ollut kovan influenssan kourissa pitkään, osa on tarvinnut oikein sairaalahoitoa.  Toivottavasti taudit kohta hellittävät ja saamme odottaa terveinä pitkää, valoisaa ja kaunista kevättä.

 

Alkuvuosi on mennyt taas kovin nopeasti. Kyllä sitä on tullut vanhaksi, kun aika rientää ja tuntuu ettei mitään saa aikaiseksi!   Kuitenkin jotain. Piirihallitus on mm. käsitellyt viime vuoden toimintakertomuksen ja taloudelliset tiedot. Lähemmin niitä tarkastellaan 23.3.2018 Ähtärissä pidettävässä piirin kevätkokouksessa, jonne tietenkin toivotan kaikki jäsenet tervetulleiksi.

 

Muutamassa yhdistyksen kevätkokouksessakin olen jo saanut pistäytyä. Niin valtavasti ihanaa toimintaa yhdistyksissä, jotka nyt ahkerat sihteerit ja hallitusten jäsenet ovat laittaneet kirjalliseen muotoon. Hyvä yhdistykset, teette loistavaa työtä.

 

Sote-palavereissa olen myös saanut pistäytyä. Etelä-Pohjanmaan maakunta on perustanut järjestöille EMMYn ((E)telä-Pohjanmaan (m)aakunnallinen (m)onialainen järjestö(y)hteistyöryhmä), johon Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri myös kuuluu. Yhteistyö muiden järjestöjen kanssa on tärkeää, tuli sotea sitten tai ei. Toivotaan, että voimme käyttää yhdistystemme osaajien kokemusasiantuntijuutta ja yhteistyötaitoja yhä paremman yhteistyön tiivistämiseksi.

 

Tervetuloa 12.4. Seinäjoki Areenaan, siellä pidämme HyTe (Hyvinvointi ja terveys) -seminaarin. Piirin tapahtumakalenterissa on kutsu ja aikataulu. Odotan ilmoittautumisia.

 

Eläkeliitto tekee yhteistyötä Kuuloliiton kanssa vuonna 2018.  Se merkitsee monenlaista tietoa ja apua jäsenillemme, joiden kuuloaisti on heikentynyt tai heikkenemässä. Yli 750.000 suomalaista kärstii jonkinasteisesta kuulovammasta.  Kuuloaan voi testata myös kuuloautossa, joka kiertää maakuntaamme  toukokuussa monilla eri paikkakunnilla.  Kuuloauton kiertoaikataulu löytyy piirin kotisivujen Ajankohtaista -osiosta etusivulla.

 

Nautitaan hiihtokeleistä ja lisääntyvästä valosta ja kaikesta kauniista ympärillämme. 

Poissaolojani:

12.3. Jalasjärven kevätkokous
13.3. Kortesjärven ja Kauhavan kevätkokoukset
14.3. Ilmajoen kevätkokous
15.3. Seinäjoen aluekokous Peräseinäjoella
19.3. Vapaapäivä
20.3. iltapäivä pois toimistolta
21.3. Isonkyrön ja Vähänkyrön kevätkokoukset
23.3. Piirin kevätkokous Ähtärissä

 

 

 

Jestas mikä moka, nyt on jo 7.2.2018

tällä sivustolla en olekaan hetkeen tehnyt mitään päivityksiä. Lomat on pidetty ja työt jatkuvat monenlaisen mukavan merkeissä.  Matkavastaavien tapaaminen on 8.2.  Eläkeliittolaiset reissaavat paljon ja matkoihin liittyvä valmismatkalaki tulee voimaan 1.7.2018.  Se tuo mukanaan monenlaista uutta matkajärjestelyihin.  Niihin pääsemme tutustumaan Lehmirannan palvelupäällikön Tanja Bergrothin kanssa.

Musiikki liikuttaa (15.2.2018 Härmässä) ja Senioritanssikurssi 16.2. (Tuurissa) odottavat osanottajia. Mielenkiintoisia koulutuksia kumpikin, lähde mukaan.

Liittokokousvuosi tuo aikaistusta yhdistysten ja piirin kevätkokouksiin.  Yhdistykset ovat sopineet jo kokouksistaan, samoin piirin kevätkokous on sovittu. Ähtärin yhdistys (Pandakaupunki) kutsuu meidät kokoustamaan 23.3.2018.  Mielenkiintoista odottaa näytetäänkö meille näitä kuuluisuuksia! 

Olen tehnyt toimintakertomusta ja todennut miten valtavan paljon meillä on ollut piirissäkin toimintaa viime vuonna. Kaikkein päällimmäisenä tietekin Suomi 100 vuotta vaate-esittelymme ja sen tuomat mukavat muistot etenkin niistä ihmisistä, jotka lähtivät mukaan toteuttamaan omaa tapahtumaamme. Ikuisesti olen teille kaikille kiitollinen. Jokainen ajatus siitä tapahtumasta jo tuo hyvän mielen.

Sote ja HyTe (hyvinvointi ja terveys) puhuttavat ja mietityttävät - ja jopa kiinnostavat meitä. Monelaisia järjestöjen palavereita on jo pidetty.  Järjestämme HyTe -seminaarin 12.4.2018 Seinäjoki Areenassa. Monenlaista mielenkiintoista kuultavaa. Sinne ovat kaikki tervetulleita. Seuraa ilmoitteluamme.


Kiinnostaisiko 25.-27.7.2018 Itä-Suomen kauniit maisemat ja Savonlinnan oopperajuhlien Madame Butterfly ja Faust.  Meillä on paikkoja tälle matkalle. Kysy lisää minulta, puh. 05041466 99.  Matkasta on selostus Tapahtumakalenterin Matkoja-osiossa.

  

Lomastani sen verran, että jälleen oli havaittavissa "maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa" -kuten laulussa sanotaan.  Sain käydä Omanissa, Abu Dhabissa ja Dubaissa.  Kaikki nämä maat ällistyttivät omaperäisyydellään. Dubai vielä kaiken lisäksi meni aivan omaan luokkaansa. Rahalla saa - kaikenlaista. Sinne ollaan nyt mm. rakentamassa 1,3 km korkeaa tornia, nyt korkein siellä olevan yli 800 metriä.  Yli kilometrin torni on valmis 2020, jolloin Dubaissa on maailmannäyttely. Maharotoonta.  Naisia näissä maissa näki tosi vähän, paitsi tietenkin turisteja.  Ne harvat paikalliset, joihin törmäsin, olivat päästä varpaisiin mustiin verhoutuneita.  Ihmeellisyysksitä vielä, että Kultakujalla näin jopa 63 kg painavan sormuksen, jättiläisen sormeen varmaan sopiva.  Olin toki dyyneillä hiekkasafarilla ja ratsastin kamelilla (kameli parka mun kilojeni kuljettajana!) ym.  Mukava palata takaisin kotiin tuttuihin kuvioihin. Pakko on aina välillä lähteä, että voi tulla takaisin!

Eikös ole mukavaa, kun on lunta ja pakkasta, siis oikea talvi! Nautitaan.

Poissaolojani:

8.2. Matkavastaavien koulutus
13.-14.2. Hiihdon EL mestaruuskilpailut Jalasjärvellä
15.2. Musiikki liikuttaa -koulutus Härmässä
16.2. Hilja-seminaarin palaveri
19.2. Piirihallituksen kokous ja EP:n liiton tilaisuus

  

  

18.12.2017

Mielenkiintoinen Eläkeliittovuosi on lopuillaan. Saamme valmistautua jouluun ja vuoteen 2018. Vuosi 2017 oli jälleen riemukas monin eri tavoin. Suomi täytti 100 vuotta ja saimme viettää sitä Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirissä omalla Yhdessä tapahtumallamme. Äidin ompelemasta älyvaatteeseen - miten meidän suomalaisten pukeutuminen on muuttunut sadan vuoden aikana -tapahtuma keräsi runsaasti katsojia jokaisella esityskerralla. Lämpimät kiitokset kaikille monin eri tavoin mukana olleille.

Jouluviesti on ilmestynyt lokakuun lopussa ja ilmeisesti välitetty eri tavoin runsaalle jäsenkunnallemme. Toivottavasti Jouluviestistämme löytyy "jokaiselle jotakin". Yhdistykset ovat tehneet jälleen ison työn hankkiessaan yhteistyökumppaneita ja mukavia juttuja sekä kuvia historiasta tai yhdistysten toiminnasta. Lämpimät kiitokset joululehtitoimikunnalle ja kaikille lehden tekemiseen monin eri tavoin osallistuneille.

Vuosi 2018 aloitetaan 4.1.2018 yhdistysten puheenjohtajien, liittovaltuutettujen, yhdityskehittäjien ja piirihallituksen yhteisellä perinteisellä  kokoontumisella. Saamme tutustua kokoontumisen aluksi Seinäjoen kaupungin paikoitustilanteeseen ja Keskustorin pysäköintilaitokseen. Yhdistyksistämme 10 saa uuden puheenjohtajan vuoden alussa. Onnea tehtäväänne ja pois jääneille lämpimät kiitokset mukavasta yhteistyöstä. Vaikka puheenjohtajuutenne päättyy, se ei tarkoita tietenkään mitään eläköitymistä Eläkeliiton toiminnasta. Tottakai tulette kaikkeen mukaan ja taustatueksi uusille vastuunkantajille.

Lämpimät kiitokset koko vuodesta kaikille.

Hyvää Joulua ja Elinvoimaista Uutta Vuotta, tv. Ulla

 

Joululomalla 21.12.2017 - 2.1.2018.

Poissaolojani:
4.1.2018  Puheenjohtajien, liittovaltuutettujen, yhdistykehittäjien ja piirihallituksen tapaaminen
9.1.2018  Pohjoisen alueen aluekokous Kauhavalla
10.-11.1.2018 Järjestöpäivät Härmän kuntokeskuksessa
19.-31.1.2018 Lomalla

 

  

Piiriin syyskokous lähestyy. Sinne on valmisteltu toimintasuunnitelmaa, talousarviota ja julkilausumaa. Kokous pidetään 16.11.2017 Seinäjoen seurakuntakeskuksessa. Tervetuloa mukaan.

Sain olla kuun alussa todella mielenkiintoisella matkalla Suomen Turkuun. Tunsin olevani etuoikeutetussa asemassa päästessäni todella miellyttävän matkaseuran kanssa Turun tuomiokirkkoon juhlajumalanpalvelukseen. Messun toimitti arkkipiispa Kari Mäkinen. Kirkon pihassa saimme nauttia raikkaassa ulkoilmassa kirkkokahvit ja tavata tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin ihmisiä.

  

Kirkon pihalla tapasimme mm. arkkipiispan tehtävään hakeneen, tällä matkalla mukana olleille tutun miehen, nykyisen Espoon piispan Tapio Luoman.  Hänellä oli kaikille tervehtijöille ystävällinen sana ja kädenpuristus.  Hän kertoi ilahtuneensa kirkkoon tullessaan, kun oli nähnyt kirkon parkkipaikalla Seinäjoen Tilausajon auton, tiesi eteläpohjalaisten olevan matkassa.

  

Kirkko oli ääriään myöten täynnä, niin olivat kahvikojutkin. Kirkkokahvien ja lounaan jälkeen siirryimme reformaation 500-vuotisjuhlille Logomoon.  En osaa sanoin kuvata sitä tunnelmaa mikä juhlassa oli, se oli aisteja hivelevää, tyylikästä ja hyvin suunniteltua suurta juhlaa. Luther ja 500 vuotta sitten naulattujen teesien teemat tulivat monin eri tavoin tutuksi puhein, tanssein, lauluin, instrumentaalimusiikin voimalla. Vain Jumalan armo ylinnä kaikessa.    

  

Saimme livenä nähdä myös Tasavallan presidentin, Sauli Niinistö toi valtiovallan tervehdyksen juhlaan. 

Turun tuomiokirkon alttaritaulu 

Turun tuomiokirkon saarnastuoli

 

Westerbackan Alpo ja Luoman Tapio

Kokkilan Sinikka ja Valtarin Hanna

Poissaolojani:

15.11. Lomapäivä, jolloin käymässä eduskunnassa
16.11. Piirin syyskokous
17.11. Eläkeläisparlamentin seminaari Helsingissä
20.-22.11. Lehmirannassa
24.11. Evijärvellä
30.11. EL Seinäjoen syyskokous
2.12. Jurvan 40-vuotisjuhla
9.12. Maalahden 10-vuotisjuhla
11.12. Elämää käsillä projektin palaveri Helsingissä

5.10.2017
Terveisiä Pietarista. Olimme matkassa junalla, Allegro oli nopea ja mukava juna, raja- ja tullimuodollisuudet Vainikkalassa asiaan kuuluvat. Passeja ja ryhmäviisumia näytetiin kolme kertaa mennessä ja tullessa.  Ei mitään ihmeellistä eikä hankalaa.  Juna pysähtyi vaihtopaikkamme Tikkurilan jälkeen Kouvolassa, Lahdessa, Vainikkalassa ja Viipurissa.  Kovin paljoa emme Viipurista nähneet. Sellainen tunne vain jäi, että siellä olisi varmaan mukava piipahtaa, kun yhteys on kuitenkin tosi helppo.  Jää nähtäväksi.

Matkamme oli kaikin puolin mielestäni onnistunut, näimme kulttuuria, komeita palatseja sisältä ja ulkoa, nautimme Mariinsi-teatterissa upeasta baletista ja Eremitaasin muutamista taidehuoneista.  Se laitos on niin valtava ja ne taideaarteet mitä siellä on, ovat niin mittavat, ettei niistä pysty muutaman tunnin katselmuksessa näkemään kuin pikkuruisen.  Taidetta siellä on yli kolme miljoonaa taide-esinettä. Ei sitä osaa ymmärtää eikä sitä pytystä rahassakaan arvioimaan. Saimme matkana aikana tuntuman myös slaavilaiseen elämäntyyliin ja arvoihin, kuulimme tavallisten ihmisten elämästä ja siinä yhteiskunnassa vallitsevista haasteista ym.

Ainoa kurja juttu, mikä ei mitenkään päässyt pilaamaan matkaamme, mutta harmitti ainakin minua matkanjohtajana, oli VR:n joustamattomuus junan pyydetyn odotuksen kanssa. Suomen vielä voimassa oleva kesäaika teki meille tepposet ja jäimme alkuperäisestä junasta, millä oli tarkoituksemme tulla vajaassa kuudessa tunnissa Pietarista Seinäjoelle. Allegro saapui kolme minuuttia myöhemmin Tikkurilaan mitä nopea yhteys Seinäjoelle ja edelleen Kokkolaan olisi ollut. Mutta odotimme jonkin aikaa Tikkurilassa ja köröttelimme pikajunalla kotiinpäin. Paluumatka Tikkurilasta kesti ja kesti kuten entisaikaan. Pysähdyimme vähän joka asemalla ja odottelimme ohi kiitäviä junia milloin missäkin "pysäkillä".

  

Yhdistysten syyskokoukset ovat alkaneet. Sain tänään olla Isojoella ja Karijoella. Kiitos kummallekin yhdistykselle kutsusta. Kokouksissa vahvistettiin ensi vuoden toiminnan päälinjoja ja taloudellisia tavoitteita, valittiin uusia hallitusten jäseniä ja puheenjohtajia. Toivotan onnea ja menestystä kaikille nyt valituille ja jo etukäteen kaikille yhdistysten uusille vastuuhenkilöille. 

Sata vaatetta äidin ompelemasta älyvaatteeseen  -esityksemme Käsityömessuilla Seinäjoki Areenalla oli jälleen suuri menestys.  Katsojia oli kummassakin esityksessämme tuolit ja käytävät täynnä. Kiitokset kaikille siinä projektissa mukana olleille.  Samoin kiitos kaikille Eläkeliiton osastolla Eläkeliiton toimintaa esillä pitäneille ihanille naisille.  Saimme uusia jäseniäkin ja kyselijöitä oli runsaasti .

  

 

   

Hyvää syksyn jatkoa! 

  

Poissaolojani:
9.10.   Elämää käsillä projektin palaverissa Helsingissä
12.10. Ähtärin syyskokous ja Hyvinvointitoimikunnan kokous
13.10. Muistiyhdistyksen 30-vuotisjuhla  päivällä
18.10. Isonkyrön ja Laihian syyskokous
19.10. Ylistaron syyskokous
20.10. Jalasjärven syyskokous
24.10. Jurvan syyskokous
25.10. Tunnemieli aluekoulutus
26.10. Pohjanmaan eläkeläisjärjestöjen kokous ja Kurikan syyskokous
27.10. Kulttuurityöryhmän kokous
30.-31.10. Kolmen piirin seminaari
2.11.   Facebook-sivujen koulutus
4.-5.11. Matka Lehmirantaan ja Turkuun reformaation 500-vuotisjuhlan pääjuhlaan 

  

14.9.2017
Mukavaa syksyn jatkoa ja hyviä puolukkaretkiä. Kiitos ilmajokisille puhuttelevasta kirkkopäivästä 30.8.2017. Mielestäni on hyvin siunauksellista, että saamme aloittaa vilkkaan syyskauden perinteiseseti yhteen kokoontumalla kirkossa. 

Järjestöpäivillä saimme rautaisannoksen informaatiota tulevia syksyn ja ensi vuoden suunnitelmia varten.  Syksy on alkanut monien mielenkiintoisten asioiden parissa.

Suomi 100 vuotta tapahtumamme Äidin ompelemasta älyvaatteeseen pukukavalkadi - miten meidän suomalaisten pukeutuminen on muuttunut 100 vuoden aikana - esitetään vielä kerran.  Kaustisen kesäjuhlissa esityksemme sai runsaat suosionosoitukset. Seuraavan ja viimeisen kerran esitys on mahdollista nähdä Käsityömessujen avajaispäivänä klo 12 ja 16 Seinäjoki Areenalla.  Tervetuloa katsomaan.

Tuleva sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sekä maakuntauudistus puhuttavat myös meitä eläkeläisiä ja olemme kovasti asialla tarjoamalla mm. kokemusasiantuntijuutta päättäjille.  Meiltä odotetaan valmisteluissa myös osallisuutta antamaan kommentteja.  Yksi mahdollisuus siihen on maanantaina 18.9.2017 Etelä-Pohjanmaalla (MediWestin auditorio) ja 27.9.2017 Pohjanmaalla (Maalahden seurakuntakoti).  Järjestämme aihetta koskevat seminaarit, joihin olemme onneksemme saaneet muutosjohtajat ja ikäihmisten asioita pohtivat muutosagentit mukaan.  

Aluekokoukset ovat alkaneet ja valmistaudumme niissä jo tulevaan Eläkeliiton liittokokoukseen, joka pidetään 2018 Jyväskylässä. Huonevaraukset liittokokouksen ajaksi ovat jo alkaneet ja odotamme innolla mitä kaikkea keski-suomalaiset meille tarjoavat. 

  

Seinäjoen 2015 liittokokoukseen valmistimme lehmiä, Kaustisen kesäjuhliin 2017 valmistimme aitoja (aitovieriltä pitoihin teemalla).  Jyväskylän liittokokouskaan ei jää ilman Elämää käsillä -projektin tuottamaa ideaa.  Sinne tullaan valmistamaan Keski-Suomeen oivallisesti sopivia puita, siis metsää. Rakennamme mitä mielikuvituksellisimman metsän Jyväskylä Paviljongin ympäristöön liittokokouspäivien ajaksi. Oheita metsän tekemiseen saamme yhdistyksiin syksyn kuluessa Elämää käsillä -projektin toteuttamana.  Innolla mukaan, osaamista on kaikenlaiseen käsillä tekemiseen. Sen osoittivat ainakin Etelä-Pohjanmaalla tehdyt lehmät ja aidat (peräti 30 yhdistystä teki aidan Kaustiselle).

 

Poissaolojani:
ma 18.9.   Sote-seminaari Seinäjoki aamupäivä
ti 19.9.     Järvialueen kokous Vimpelissä
ke 20.9.    konttorilla klo 11-13
pe 22.9.    Pohjoisen alueen kokous Kortesjärvellä
su 24.9.    Alahärmän yhdistys 40 v juhlat
ma 25.9.   EL Peräseinäjoen yhdistyksen kokous
ke 27.9.    Sote-seminaari Maalahti
to 28.9.     Seinäjoen aluekokous
pe 29.9.    Käsityömessujen vaate-esittely ja Eläkeliiton oma osasto messujen ajan
la 30.9.     Käsityömessujen osasto
su 1.10.    Käsityömessujen osasto
ma-ke 2.-4.10. jäsenmatkalla Pietarissa
to 5.10.    Isojoki-Karijoki, syyskokoukset   

  

21.8.2017 Lehmirannassa

Vaikuttaa siltä, että syksy hiipii auttamattomasti näkyviin.  Marjat kypsyvät, saan poimia puutarhan runsasta marjasatoa talvea varten. Syksystä kertovat myös puheenjohtajien ja toiminnanjohtajien neuvottelupäivät, joilla parhaillaan olen Lehmirannassa. Vaikka olemme huomattavasti etelämpänä kuin Etelä-Pohjanmaa on syksyn tulo aistittavissa.

Kesä mennä hurahti kesää odotellessa.  Joululehden valmistelua on hoidettu ja melko hyvässä vaiheessa olemme. Toki vielä on paljon siihen liittyviä tehtäviä.

Isojokisia täytyy kiittää oikein hartahasti. Piirin hyvinvointitoimikunnan alkujaan ideoima piirin liikuntatapahtuma Lauhanvuorelle onnistui oikein hyvin. Isojoen yhdistyksen monet kymmenet vapaaehtoiset puurtajat tuottivat meille mukavia liikunnallisia hetkiä 17.8.2017 loistavissa maisemissa Lauhanvuoren huipulla, Spitaalijärvellä, Kivijatalla, Aumakivellä ja Lauhansarven monipuolisten palvelujen parissa. Päivä oli varmaan järjestäjille rankka, mutta kaikki tehty työ kannatti ja nähtiin vain tyytyväisiä liikkujia.

Syksy alkaa perinteisesti meidän piirin toiminnassa, kun saamme viettää piirin kirkkopäivää.  Tänä vuonna se järjestetään Ilmajoella 31.8.2017 kansanlaulumessuna.

Koulutukset alkavat niin ikään ja 1.9. pidetään jo järjestöpäivät. Kaikki syksyn koulutusohjelmat näkyvät piirin kotisivuilla.

Tapaamisiin tulevissa tapahtumissamme. Ulla

Poissaolojani;
- Lehmiranta 21.-23.8.2017
- 24.8. Kauhajoella Tarja Levon koulutus jaksamisesta
- 28.8. Kehittämistyöryhmä toimistolla

- 29.8. Kyrönmaan alueen aluekokous Jurvasa
- 30.8. Piirihallituksen kokous toimistolla
- 31.8. Kirkkopäivä Ilmajoella 
- 1.9. Järjestöpäivä Sedun auditoriossa
- 6.9. Emäntien päivä Törnävän sairaalan alueella
- 12.9. Pohjanmaan eläkeläisjärjestöjen kokous
- 18.9. Soteen liittyvistä kysymyksistä seminaari MediWestin auditorissa


 

 

18.5.
Kiitokset kaikille Eläkeliiton 100-vuotisjuhlaristeilyn järjestelyihin osallistuneille ja kaikille mukana olleille.  Saimme runsaasti juhlamieltä, tietoja monista ikäihmisiä askarruttAvista asioista ja ennen kaikkea väki sai tavata toisiaan.  Myös eteläpohjalaiset esiintyivät siellä. Nimittäin Takalan Paula toimi mainiona juontajana.

Onnittelut kaikille nuorille, monille perheille, mummuille ja paapoille, joiden perheissä on opiskelujen päättäjäisiin liittyviä ilon aiheita.  Kaikille nuorille: elämä suokoon antejaan, hyvää mieltä ja onnekkuutta. Tulevaisuus tuokoon mukaan ilon aihetta alati uutta.

Kesä on tulvillaan monenlaisia mukavia tapahtumia Eläkeliiton piirimme monissa yhdistyksissä. Tervetuloa mukaan joko kilpailemaan tai seuraamaan kilpailuja ym.
- 6.6. mölkkykisat Jalasjärvella
- 8.-9.6. Äijävirtaa koulutus Lappajärvellä
- 14.-17.6. Farmarimessut, jos työtehtävät osastollamme kiinnostavat, ota yhteyttä
- 15.-16.6. metsästysammunnan EL-mestaruuskilpailut
- 30.6. golf-kisat Ähtärissä
- 4.7. rantaonginnan kisat Lehtimäellä
- 15-16.7. juhlimme Eläkeliiton kesäpäivillä Kaustisella
- 17.8. pidämme piirin ison liikuntatapahtuman Isojoella


Syksyn runsaasta koulutus- ym. tapahtumista myöhemmin.

Joululehden valmistelut jatkuvat koko kesän, mutta lomaakin pidetään välillä. Piirihallitus on päättänyt, että toimiston ovet pidetään kiinni 26.6.-15.8.2017. Tottakai viestejä vastaanotetaan ja puhelimeen vastataan aina kun se on mahdollista ja sovitaan tapaamisista toimistolla tarpeen mukaan. 


    Ihanaa kun on kohta kesä

Poissaolojani ennen juhannusta:

20.5. Isojoki
22.5. Kulttuurityöryhmän kokous toimistolla
23.5. iltapäivä omalla matkalla
24.5. aamupäivä omalla matkalla, paikalla klo 14 alkaen
26.5. pois toimistolta
29.5. Helsingissä Elämää käsillä -palaverissa
30.5. paikalla klo 15 jälkeen
6.6.   mölkkykisat Jalasjärvellä
14.-17.6. Farmari


2.5.
Vappu on vietetty ja jäämme odottamaan kohisten tulevaa kesää.  Kesällä on taas paljon tapahtumia, mihin on mukava osallistua.  Löydät mm. rentoja ja mukavia liikuntatapahtumia piirin toimintakalenterista. Yhteen kokoontuminen on juhlaa, on sitten kysymys kaloista tai mölkystä ym.

Joululehden valmistelupäivä innoitti yli 70 eläkeliittolaista Ilmajoelle miettimään joululehden kehittämistä. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä. Otetaan kaikki niistä "vaarin" ja lähdetään innolla tekemään oman yhdistyksen osuutta lehteen.  Yritämme täällä toimistolla huolehtia muusta mielenkiintoisesta.

Olemme mukana Farmari-messuilla 15.-17.6. Kiinnostaisiko tulla esittelemään Eläkeliittoa.  Voit jo ilmoittautua toimistolle, etela-pohjanmaa@elakeliitto.fi 

Poissaolojani:
2.5. Isojoki
3.5. kaksi palaveria toimistolla
4.5. piirin karaokekisa Kalajärvellä
5.5. vapaapäivä, kuoron kanssa matkalle
9.5. Alajärven suunnistuskisa
10.5. Pohjanmaan eläkeläisjärjestöjen kokous
11.5. Hiihtopalaveri Jalasjärvellä
15.5. Peräseinäjoen yhdistyksen kevätjuhla
16.-17.5. Eläkeliiton juhlaristeily

  

  

Kiitokset teille aivan kaikille, jotka olitte mukana isossa Suomi 100 vuotta tapahtumassamme  Uimahalli-Urheilutalolla Seinäjoella joko vieraina, valmistelijoina tms. Ilman niin isoa joukkoa ja saumantonta yhteistyötä, tapahtumasta ei olisi tullut yhtään mitään.  Voimme olla onnellisia työmme tuloksista.   Suuri osallistujien joukko kruunasi kaiken vaivannäön, lämpimät kiitokset kaikille. 

 

Saamme hiljentyä pääsiäisen sanoman äärelle. Hyvää pääsiäistä kaikille 

   

 

Hyvää pääsiäistä
19.-20.4. koulutuksessa
24-25.4. Liittovaltuutettujen kera Lehmirannassa
26.4. Sotepalaverissa
27.4. Joululehtipäivä Ilmajoella
4.5. Piirin karaokekisa

  

  

Aprillinpäivänä 2017


Kukaan ei ole onneksi tänään ehtinyt vielä juksata. Paitsi tietenkin kotoinen Ilkka lehtemme, joka oli tehnyt ansiokkaan jutun aprillinpäiväksi. Ainakin hymy kävi huulilla sitä lukiessa.

 

Muutama tärkeä asia on pyörinyt nyt viime viikkoina aktiivisesti mielessä.

Olen saanut olla usean yhdistyksen kevätkokouksissa. Upeita toimintakertomuksia ja tilinpäätöksiä olen saanut lukea ja kuulla. Yhdistykset tekevät tosissaan hienoa työtä jäsenkuntansa parhaaksi. Useita vastuunkantajia on jokaisessa yhdistyksessä. Parhaat kiitokset teille kaikille.  Ilmeisesti kaikki yhdistykset ovat nyt kokouksensa pitäneet ja toiminta jatkuu mielenkiintoisten tekemisten parissa. Iloa ja onnea työhönne.

 

Suomi 100 vuotta tapahtumamme - äidin ompelemasta älyvaatteeseen - miten meidän suomalaisten pukeutuminen on muuttunut sadan vuoden aikana - on nyt pian esityskunnossa.  Olen saanut nyt vuoden verran olla mukana sen toteuttamisessa. Todella mielenkiintoista ja palkitsevaa.  Uskon että jokainen teistä, joka tulee katsomaan sitä, saa hyvän mielen. Muistin sopukoista tulee lapsuutta, nuoruutta ja nykyhetkeä mukavasti mieleen. Osallistujat saavat myös mukaansa esitteen, jossa on kymmenvuosittain kerrottu lyhyesti Suomen sadan vuoden historia.  Tervetuloa Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalolle 5.4.2017 klo 13.

 

Olemme asettaneet jäsenhankintatavoitteen.  Onnea ja menestystä kaikille yhdistyksille. Eläkeliiton monipuolisesta toiminnasta on hyvä ja turvallista kertoa kaikille ikäihmisille ja miksei nuoremmillekin.  Teemme tärkeää työtä yksinäisyyden ja syrjäytymisen estämiseksi.  Eläkeliiton slogan:

 

Eläkeliitto virkistää - vaikuttaa - tukee - kehittää - kouluttaa

pitää paikkansa. Työn iloa jäsenhankinnassa. Terveisin Ulla

 

Hyvää kevään odotusta!

Poissaolojani

2.4. Sata vaatetta ryhmän harjoitukset Uimahalli-Urheilutalolla
3.4. Peräseinäjoen yhdityksen hallituksen kokoukseen piirin karaokekisan tiimoilta
5.4. Iso tapahtumamme Uimahalli-Urheilutalolla
10.4. Piirihallituksen kokous Ylihärmässä
11.4. Alueiden vapaaehtoisvastaavat piiritoimistolla
Hyvää pääsiäistä
19.4. koulutuksessa
24-25.4. Liittovaltuutettujen kera Lehmirannassa
26.4. Sotepalaverissa

 

------ 

Lomat on vietetty, kaukana kävin, aivan Amerikassa asti. Jälleen sain todeta, että maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa. Nyt olen töissäkin ollut jo kohta kaksi viikkoa, mutta päivitys tälle sivulle on jäänyt tekemättä.

Kovasti järjestelemme Suomi 100 vuotta tapahtumaamme ja yhdistysten kevätkokouksiin on tullut kutsuja.  Kevätkokouksissa saan jälleen ilolla todeta miten valtavasti yhdistykset tekevät tärkeää työtä vuoden aikana. Kun ne on toimintakertomuksiin kirjattu ja taloudelliset tosiasiat käydään myös läpi, niin ei voi kuin ihailla sitä osaamista tehdyn työn määrää.  Vielä on aika monta yhdityksistä käymättä. Menen mielelläni ja kiitän kutsuista.

  

Äidin ompelemasta älyvaatteeseen -tapahtumamme  harjoitukset etenevät ja ovat hyvällä mallilla. Toivomme hartaasti, että mahdollisimman moni löytäisi tiensä 5.4.2017 Seinäjoelle UImahalli-urheilutaloon. Silloin saamme nauttia harjoitusten tuloksista. Lämpimästi tervetuloa!

Karaokekisat erityisesti Seinäjoen alueella ovat kovasti puhuttaneet, oikein tiedotusvälineiden yleisönosastoilla asti. Tämä taitaa olla ainoa kilpailulaji, mikä aiheuttaa paljon keskustelua ja tunnereaktioita. Tuomarit kuitenkin tekevät työtään ja katsovat vähän eri kulmasta jokaista esiintyjää mitä me kuuntelijat teemme. Jokaisella on tietenkin oikeus tehdä omia arvostelujaan ja verrata kilpailijoita. Minä luotan tuomareitten ratkaisuihin. Itse en ikipäivänä pystyisi siinä tehtävässä olemaan, on siinä niin monia asioita mitä pitää samanaikaisesti havainnoida. 

  

Meidän piirin alueella karaoken aluekisoja on pidetty jo viidet. Niissä valitaan/on valittu piirin 4.5.2017 Kalajärven Matkailukeskuksessa pidettäviin kisoihin edustajat. Kuusiokunnat kun vielä pitävät omat kisansa 23.3., niin sitten tiedämme kaikki piirin 24 edustajaa (neljä sarjaa, jokaisessa kuusi edustajaa). Katso jo valitut laulajat tästä http://etela-pohjanmaa.elakeliitto.fi/tapahtumakalenteri/karaoke/. Jokaisesta sarjasta (50+ naiset ja miehet ja 65+ naiset ja miehet) valitaan yksi edustamaan meidän piiriä karaoken EL-mestaruuskisoihin 3.-5.10.2017 Tahkovuorelle. Onnea kaikille kilpailuihin, karaoke on mukava harrastus ja laulaminen niin tervehdyttävää.

Mukavia kevätpäiviä! Ulla

Poissaolojani:
14.3. Kortesjärven kevätkokous
15.3. pois toimistolta, illalla 5.4. tapahtuman harjoitukset
16.3. Isonkyrön ja Laihian kevätkokoukset
17.3. Kehittämistoimikunnan kokous toimistolla
19.3. Kirkkopäivä Nurmossa
20.3. Peräseinäjoen kevätkokous
21.3. Eläkeläisjärjestöjen kokous
22.3. Nurmon kevätkokous
23.2. Ähtärin kevätkokous
25.3. Piirin kevätkokous Alavudella
27.3. Sosten koulutus Seinäjoella
28.3. Hilja-työryhmän kokous Seinäjoella
30.3. Kurikan kevätkokous

  

  

Ystävänpäivänä 2017

  

Heleää helmikuun jatkoa, aurinko paistaa ja räystäät tippuvat, ainakin tänään

Jalasjärven yhdistys järjesti mallikkaat hiihdon piirinmestaruuskisat, hyväntuulista väkeä kuuluu olleen paikalla. Kiitokset yhdistykselle järjestelyistä, Hyvää harjoitusta vuoden päästä pidettäville hiihdon EL-mestaruuskisoille

Itse sain käydä tänään Kaustisella. Siellä valmistaudutaan kovasti kesän juhliin. Odotetaan lipputilauksia meiltä osallistujilta ja suurta määrää aitoja, jotka koristavat juhlapaikkoja ja toimivat samalla kulkereittien ohjaajina.  Toivottavasti saamme niitä runsaasti myös Etelä-Pohjanmaalta lähtemään aikanaan Kaustiselle.   Olin Kaustisella ohjaaja, näyttelijä Eija-Irmeli Lahden kanssa suunnittelemassa yhdessä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan kanssa kesäjuhlien lauantaina 15.7.2017 klo 16.00 pidettävää kolmen piirin yhteistä ohjelmanumeroa.  Saimme sille osuvasti nimen "Suurella syrämmellä". Perästä kuuluu mitä suunnittelimme eteläpohjalaisten osuuteen.  Mielenkiintoiselta koko parituntien vaikuttaa.

Kaustisella saamme tutustua kesäjuhlien yhteydessä myös Elämää käsillä näyttelyyn, joka kiertää kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa.  Tänne Etelä-Pohjanmaalle emme sitä saaneet, kun se on tuossa niin lähellä Keski-Pohjanmaan piirin alueella.

Nyt kannattaa myös ryhtyä harjoittelemaan maakuntalauluja. Niitä laulamme myös Kaustisella.  Lähdetään sinne isolla sakilla myös laulamaan Vaasan marssia. Ideana on, että kunkin maakuntalaulun kohdalla sen alueen ihmiset laulavat seisoen. Toivottavasti meitä on iso sakki silloin paikalla.

Äidin ompelemasta älyvaatteeseen -juhlastamme 5.4.2017 Uimahalli-urheilutalolla klo 13. sen verran tiedoksenne, että piirihallitus on päättänyt, ettei sinne peritä pääsymaksua.  Tervetuloa isolla sakilla seuraamaan miten kymmenvuosittain pukeutumisemme on muuttunut.  Eritoten se on kiinnostava myös siksi, kun siellä vaatteita esittelevät meidän yhdistysten edustajat. Mahtavaa sakkia. Kiitos jo etukäteen.

Olen nyt lomalla kaksi viikkoa ja tulen 1.3. töihin. Sanni vastaa piirin puhelimeen ja lukee sähköpostit. Voitte hänen kanssaan sopia, jos tarvitsee hakea jotain toimistolta. Mukavaa helmikuun jatkoa! Ulla

 

  

  

23.1.
Ei uskoisi kun "pihalle katteloo" että on sydäntalvi, vesilätäköitä ja kirkas auringonpaiste.  Näin tänä talvena tammikuussa.  Vanhojen sanontojen mukaan tammikuun säästä on ennustettu monenlaista:
- Jos tammi on tasaista säätä, kyllä helmi heilahtaa
- Kun tammikuussa loskaa, niin helmikuulla kostaa
- Jokainen tammikuun lumisade tietää heinäkuulla vettä vastaavina päivinä
- Kun tammikuussa vettä sataa, tulee hyvä vuosi
- Kaikki tammikuun vesipisarat ovat rukiita seuraavana kesänä (Alavus)

Vuosi on alkanut vauhdikkaasti, monet koulutukset on jo pidetty ja niissä on ollut runsaasti osallistujia. Erityisen iloinen olin järjestöpäivistä ja niissä olleista runsaista osallistujista.  Tunnelma oli rento ja innostunut. Kouluttaja Riitta Birck myös totesi, että meillä on erityisen mukavia ihmisiä ja koulutuspäivät ovat kouluttajallekin innostavia.  Hyvä te, olette aivan loistavia.

Sote- ja maakuntauudistus mietityttävät kyllä Eläkeliittoakin ja sen yhdistyksiä. Olemme kovasti yrittäneet saada omia kokemusasiantuntijoitamme (Eläkeliiton jäseniä) myös uudistuksia valmisteleviin toimikuntiin. On hyvin tärkeää, että ikäihmisten toiveet ja ajatukset tulevat huomioiduiksi.  Itsekin olen saanut olla muutamassa mielenkiintoisessa seminaarissa ja uusia on tulossa. Suhtaudumme kuitenkin myönteisesti kaikkiin uudistuksiin.  Niitä olemme "matkan varrella" nähneet useita ja aina ne ovat jotenkin maaliin päätyneet.  Aikataulu vain eri järjestelyille on tiukka ja sitä ovat vastuussa olleetkin murehtineet, niin paljon on järjesteltäviä ja päätöksiä vaativia tehtäviä.  Toivotamme onnea ja menestystä uudistuksen parissa työskenteleville. 

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden meidän piirin tapahtuman järjestelyissä on edistytty mukavasti.  Esiintyjät, ohjaaja Eija-Irmeli Lahti ja vaatteiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaava Ulla Åby Sedu Ilmajoen yksiköstä ovat tavanneet toisensa. Tunnelma tilaisuudessa oli kutkuttava, kun kaikki esiintyjät valokuvattiin ja mitattiin.  Harjoittelu jatkuu, jotta kaikki on sitten valmiina 5.4.2017 klo 13 kun Uimahalli  Urheilutalolla Seinäjoella esitetään Äidin ompelemasta älyvaatteeseen - miten meidän suomalaisten pukeutuminen on muuttunut sadan vuoden aikana. Toivotamme kaikki tervetulleiksi silloin tapahtumaan.

Äijävirtaa on uusi Eläkeliiton projekti, jonka tarkoituksena on lisätä ikääntyvien miesten hyvinvointia ja toimintakykyä-  Toiinnan erityisenä kohteena ovat yksina suvat miehet. Tekeminen perustuu paikallistasolla vapaaehtiosuuten ja varteisuuteen. Olemme saaneet ensimmäisen aluekoulutuksen tänne Etelä-Pohjanmaalle. Olen tosi iloinen, että 31.1. pidettävään aluevalmennukseen on ilmoittautunut melkein 37 miestä.

Hyvää tammikuun jatkoa, kyllä me niitä hiihtokelejäkin vielä saadaan.

Terveisin Ulla

Poissaolojani:

24.-26.1.  Huominen tehdään yhdessä seminaari ja Lehmirannan neuvottelupäivät
27.1. Kulttuurityöryhmä toimistolla
31.1. Kulttuuri ja hyvinvointi -seminaari Framilla
6.2. Piirihallituksen kokous
7.2. Järviseudun alueen aluekokous Alajärvellä
13.2. Kuusikuntien aluekokous Kuortane
14.2. Neuvottelu Kaustisella kesän tapahtuman ohjelmista
15.-28.2. Piirihallituksen myöntämällä lomalla
7.3. kilpaurheilujaoston kokous toimistolla
9.3. Ylistaron yhdistyksen kevätkokous ja Seinäjoen alueen aluekokous 

         

  

21.12.
Piiritoimiston ovet sulkeutuvat joulun ja välipäivien ajaksi.  Varmimmin paikalla sitten ensi vuonna loppiaisen jälkeen.

 

Kiitos teille kaikille ihanat ihmiset, eläkeliittolaiset. Vuosi on ollut jälleen mieluista ja mukavia tapahtumia täynnä. Ihailtavaa on aktiivisuus yhdistyksissä, tekijät, vastuunkantajat, osallistujat. Lämpimät kiitokset kaikille.

 

Ensi vuonna juhlimme rakkaan kotimaamme Suomen 100 -vuotista juhlaa.  Monenlaisia juhlallisuuksia on tiedossa niin valtakunnallisesti kuin maakunnallisesti ja paikkakunnittain.  Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin tapahtuma on myös hyväksytty Suomi 100 vuotta tapahtumien isolle listalle.  Järjestämme piirin kulttuurityöryhmän ideoimana "muotinäytöksen" Sata vaatetta äidin ompelemasta älyvaatteeseen, missä esittelemme meidän tavallisten suomalaisten pukeutumista kymmenvuosittain 1920-luvulta alkaen.  Yhteistyökumppaneinamme on Sedu Ilmajoen yksikkö opettajansa Ulla Åbyn johdolla, ohjaaja-näyttelijä Eija-Irmeli Lahti, professori Kaari Hokkanen.  Vaate-esittelijöitä, "mannekiineja" olemme hakeneet yhdistyksistä ja niiden jäsenistä perheineen.  Jos olet kiinnostunut, vielä mahtuu mukaan.  Ota yhteyttä minuun.  Tapahtuma on Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalolla 5.4.2017 klo 13 alkaen.  Laita päivä kalenteriin. Palataan siihen juhlaan vielä muissa palstan vaiheissa.  Suomi 100 vuotta tapahtumiin osallistumme myös Kaustisilla heinäkuussa.

  

Vuosi 2017 alkaa jälleen rivakasti heti 4.1.2017 yhdistysten puheenjohtajien, liittovaltuutettujan, yhdistyskehittäjien ja piirihallituksen perinteisellä tapaamisella.  Tällä kertaa olemme Framin tiloissa ja päivämme aloittaa muutosjohtaja Heli Seppelvirta Etelä-Pohjanmaan liitosta.  Hän selvittää meille tulevan maakuntareformin tilannetta. Saamme aikaan varmaan mielenkiintoisia keskusteluja.

 

Monessa yhdistyksessä on tulossa muutoksia. Hallitusten kokoonpanoissa on muutoksia ja peräti 10 yhdistystä saa uuden puheenjohtajan. Kiitän lämpimästi kaikkia vastuutehtävän jättäviä puheenjohtajia. Kanssanne on ollut tosi mukava tehtä Eläkeliittotyötä.  Toivotan omasta puolestani uudet puheenjohtajat tervetulleiksi.  Iloa ja intoa tehtävään. 

 

Joulu merkitsee ainakin minulle hiljentymistä ja rauhoittumista. Toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Ulla

 

 

Joulu saapuu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle,
sydämiimme joulun lahja, seimen luona annetaan

Poissaolojani:

4.1. Yhdistysten puheenjohtajat, liittovaltuutet, yhdistyskehittäjät, piirihallitus - 
        palaveri
10.1. Alahärmän kuukausikokous

11.1. Iltapäivän sote-kumppanuus palaverissa
12.-13.1. Järjestöpäivät
24.-26.1. Huominen tehdään yhdessä -seminaari ja toiminnanjohtajien
                neuvottelupäivät
27.1. Kulttuurityöryhmän palaveri toimistolla
14.2. Neuvottelu Kaustisella kesän 2017 eteläpohjalaisten ohjelmasta
15.-28.2. piirihallituksen myöntämällä lomalla

 

 

25.11.2016

Jos haluat ostaa Jouluviestin, niitä on myynnissä yhdistyksessäsi tai voit kysyä täältä toimistolta.  Paljon luettavaa. Mukava lähettää myös joulutervehdyksenä muualle Suomeen. Eteläpohjalaisia juttuja ja tarinoita.  Käytä hyväksesi.

  

Yhdistyksemme ovat tehneet valtavasti työtä joululehden ilmoitusten ja juttujen sekä kuvien hankkimisessa.  Esitän lämpimät kiitokseni mahtavasta työstä, jonka olette tehneet.

  

Lehmirannan reissu on tehty ja Jukka Salminen saateltu ansaituille eläkepäiville liittovaltuustoseminaarin yhteydessä 21-23.11.2016.  Tiedän olevani etuoikeutetussa asemassa, kun voin osallistua mukavien ihmisten kanssa hyvin järjestettyyn, ajankohtaisia aiheita käsittelevään seminaariin, nauttia Lehmirannan loistavista palveluista ja oppia uutta.  

  

Liittovaltuusto valitsi meidän piirin puheenjohtajan, Merja Uusitalon jatkamaan Eläkeliiton 1. varapuheenjohtajana. Kokous hyväksyi Eläkeliiton toimintasuunnitelman ja talousarvion ja päätti muista sääntöjen mukaisista asioista. Liittovaltuusto antoi myös tärkeän kannanoton.  Löydät sen kotisivujemme Ajankohtaista- osiosta. 

  

Joulu ja vuodenvaihde lähestyvät vinhaa vauhtia. Se tietää yhdistyksissä etenkin sihteereille paljon työtä toimintatilastojen keruussa.  Kiitän etukäteen tekemästänne työstä. Tiedätte miten tärkeää on tilastoida kaikki yhdistysten, jäsenten hyväksi tekemä työ.  Jäsen on meidän kaiken toiminnan perusta.  Eläkeliitto saanee tänäkin vuonna kaikkien yhdistysten toimintatilastot, ainakin meidän piiristä. Eikö vain!  

  

Vielä on yksi koulutus ennen joulua, vapaaehtoistyötä tekeville. Sen tulee pitämään Tarja Levo ja pitopaikkana on Fooninki.  Jos kiinnostaa, vielä muutama voisi mahtua. Lisätietoja tapahtumakalenterissa. 

  

Poissaolojani:
30.11.  Isonkyrön uusien jäsenten tapaamistilaisuudessa
1.12.    TunneMieli -koulutuksessa Fooningissa
8.12.    Kurikan yhdistyksen 40-vuotisjuhla
12.12.  Piirihallituksen kokous ja Peräseinjoen yhdistyksen joulujuhla
14.12.  Pohjanmaan Eläkeläisjärjestöjen kokous Laihialla
2017
4.1.      Puheenjohtajien, liittovaltuutettujen, yhdistyskehittäjien ja piirihallituksen

            perinteinen vuoden alun tapaaminen.

  

Hyvää adventin aikaan ja jouluun valmistautumista!
Ulla
Voi riemua, kun saan leipoa Kiaran (5 v) ja Jimin (2 v) kanssa joulupipareita ja jutella hassuja juttuja joulun odotuksesta!
 

31.10.2016,

Espanjan reissu on tehty ja laulut laulettu. Torrevieja osoittautui mukavaksi ja siistiksi paikaksi. Suomalaisten asukkaiden määrä siellä yllätti minut.  Heitä on siellä tuhansia, kuka lopullisesti Koti-Suomen tomut jaloistaan karistaneina, kuka syksyisin ja suurin osa syksyn ja kevään rospuutot, mutta Suomeen useimmat tulevat jouluksi. - On siinä suomalaisessa joulussa jotain niin ihanaa. Saimme laulaa matkamme aikana monissa ihanissa paikoissa ja vastaanotto oli tosi lämmin ja sydämellinen. Suomalaisia kuulijamme olivat ja palautteesta päätellen tykästyivätkin lauluihimme.

  

 

Kirjoitan jälleen rakkaasta aiheestani. Jouluviesti on nimittäin ilmestynyt ja jaettu yhdistyksiin. Lehden hinta on 10 euroa ja se kannattaa nyt pikaisesti ostaa joltain yhdistyksen vastuuhenkilöltä. Yhdistykset ovat hankkineet mielenkiintoisia kirjoituksia sekä kuvia ja lehdessä on yhteistyökumppaneittemme ilmoituksia.  Toimintaamme tukevia lukuisia yrityksiä kannattaa suosia. 

  

 

Useimmat syyskokoukset on pidetty yhdistyksissä. Olen saanut olla mukana muutamissa ja huomannut jälleen miten huolella yhdistysten hallitukset ovat tehneet toiminta- ja taloussuunnitelmat. Jäsenkunta on rauhallisin mielin osallistua ensi vuonnakin mielenkiintoisiin tapahtumiin, matkoille, oman itsen ja osaamisen kehittämiseen jne.  Muutamissa yhdistyksissämme vaihtuu puheenjohtaja ja osa hallituksen jäsenistä.  Kiitän kaikkia tehtävänsä vuodenvaihteessa jättäviä puheenjohtajia ja hallitusten jäseniä mukavasta ja leppeästä yhteistyöstä ja toivotan uusille toimijoille iloa ja intoa tehtäviin.  Lehmiranta järjestää monenlaisia kurssituksia heti vuoden alussa uusille toimijoille. Niihin kannattaa lähteä, samoin piirin järjestämille useille koulutuspäiville.  Muiden yhdistysten edustajien näkeminen ja vuorovaikutus on aina hyväksi itselle ja omalle yhdistykselle.

  

 

Piiri pitää syyskokouksensa Evijärvellä 17.11.2016.  Olemme iloisia siitä, että Eläkeliiton uusi toiminnanjohaja Anssi Kemppi tulee ensimmäisen kerran käymään meidän maakunnassa eläkeliittolaisena. Yhdistyksistä tulee kokoukseen viralliset edustajat, sinne ovat myös kaikki aiheista kiinnostuneet tervetulleita.  Ilmoittautumiset täytyy muistaa hoitaa, tänne toimistolle, kiitos, että emännät tietävät valmistaa tarpeeksi tarjoiluja osallistuville.

  

 

Kiitos teille kaikille, jotka olitte mukana Peräseinäjoen kirkossa laulamassa uusia virsikirjaan tulevia virsiä. Itse en päässyt paikalle, mutta kuulin, että tilaisuus on ollut hyvä, opettavainen ja virkistävä.  Kanttori Sanna Ågrenille ja johtavalle kappalaiselle Markku Yliselle parhaat kiitokset tapahtuman toteuttamisesta.

  

 

Poissa toimistolta:

1.-2.11.  Oulussa kolmen piirin kehittämispäivllä, mukana piirihallitus
3.11. Keskipäivällä pois toimistolta "omilla asioilla"
4.11. Kehittämistoimikunnan kokous toimistolla
8.11. Kortesjärvellä ja Kauhavalla
9.11. Kvartetti -esitys kaupunginteatterilla klo 12 ja sen jälkeen kulttuurityöryhmän kokous toimistolla
10.11. Vanhustyömessuilla piirihallituksen kanssa Helsingissä
11.11. Jalasjärven yhdistyksen joulujuhlassa Koskuealla
17.11. Syyskokous Evijärven Ns
21.-23.11. Liittovaltuutettujen kanssa Lehmirannassa, Sanni on toimistolla tiistaina 22.11.
30.11. Isonkyrön yhdistys, uusien jäsenten tapaaminen

 

Lunta on kovasti luvattu tällä viikolla, jäämme maan värjäytymistä odottamaan. Hyvää marraskuun aikaa kaikille.  Yhdistyksillä on vielä kovasti monenlaista mielenkiintoista ohjelmaa, johon on hyvä lähteä mukaan.  

Ulla

 

 

 

Lehti puusta variseepi, päivä yötä pakenee, lintu pieni syksyn tieltä, kesämaille rientelee. Näin olemme taas syksyyn siirtyneet ja joulun odotukseen. Joululehteä olemme täällä toimistolla valmistelleet nyt pitkin kesää. Lehti on tässä vaiheessa taittajalla. Mielestäni mukavia juttuja ovat yhdistykset jälleen löytäneet.

Syksy merkitsee toiminnan käynnistymistä kesän jälkeen yhdistyksissä. Aluekokouksia pidetään parhaillaan monella alueella, toimintaa ja tapahtumia suunnitellaan ja laitetaan toteuttamiskuntoon. Liikunta ja liikuttaminen on yksi tärkeä viikottainen toimintamuoto. Kannattaa lähteä kaikkeen moneen menoon mukaan. 

Piirin tapahtumista mainittakoon:

- keilakisat Kurikassa 3.-4.10.
- Hiljan päivän seminaari 10.10. yhdessä Kuuloliiton ja monen muun järjestön kanssa Seinäjoella Kirkonkrannissa. Ministeri Paula Risikko alustaa kolmannen sektorin roolista tulevassa sotessa
- Piirin Hyvinvointityöryhmä järjestää yhdessä Luustoliiton, Diabetesliiton ja Astma-sekä Allergialiiton paikallisten yhdistysten kanssa luentotilaisuuden 20.10. Nuorisokeskuksessa Seinäjoella. Eeva Korpi-Hyövälti alustaa aihesta "Miten hoidan luustoni terveyttä".
- Peräseinjoen kappeliseurakunnan kanttori Sanna Ågren opettaa meille uusia virsikirjaan vuoden alusta tulevia virsiä 24.10. Peräseinäjoen kirkossa

Näihinkin kaikkiin kannattaa lähteä mukaan.  Ilmoittautumisia odotetaan Hiljanpäivän seminaarin sekä virsilaulutilaisuuteen.  Lisätietoja ja kutsut löytyvät piirin Tapahtumakalenterin linkeistä. 

Kiitokset kaikille yhdistyksille, joissa olen saanut olla merkkivuosia juhlimassa. Kyllä meidän yhdistykset osaavat järjestää kauniita, arvokkaita ja hyvillä ohjelmilla varustettuja juhlia.  Vielä on merkkivuosijuhlaia tulossa tämän vuoden puolella. Juhlat ovat aina paikallaan.  Yhteisöllisyys ja toisesta huolehtiminen tulevat niissäkin juhlissa hyvin monella tapaa esille.

Poissaolojani toimistolta

21.9. Teuva, Suupohjan aluekokous
22.8. Järjestöpäivät
23.8. Elämää käsillä -asiantuntijaryhmän kokous Helsingissä
29.9. Seinäjoen alueen aluekokous
30.9. Yhdistyskehittämispäivä Karijoella
2.10. Teuvan yhdistyksen 40-vuotisjuhla
4.-6.10. Karaoken EL-mestaruuskisat Runnilla
10.10. Hiljan päivän seminaari Seinäjoella
11.10. Kilpaurheilujaoston kokous toimistolla
12.10.  Isonkyrön ja Laihian yhdistysten syyskokous
13.10. Ylistaron yhdistyksen syyskokous
19.-26.10. Loma, kuoron kanssa ulkomailla konsertoimassa 

 

Toiminnallista syksyn jatkoa, Ulla

 

-----

Heleää heinäkuuta, nyt ne kesäsäät vasta alkavat.  On se veden tulo ollut ainakin tässä kohtaa ollutkin aikamoista. Pienen pieni pilven tynkä ja vettä vierii alas sellaisiakin määriä, että huh. No nyt paistaa.

Kesä on mennyt tässä vähän niinkuin sairastellessa.  En kenellekään soisi vyöruusua kesä- enkä muuksikaan taudiksi.  Aluksi hoidettiin iskiasvaivana ja kun tulin yhä kipeämmäksi, niin terveyskeskuksen päivystäjälääkäri sanoi juhannusaamuna, ettei se mitään iskiasta, ihan valtava vyöruusu oikealla puolella jalassa.  Voi niitä hermosärkyjä, etenkin yöaikaan. Ei oikein aina erottanut "porottiko" lonkkaa, reittä, polvea vai säärtä, hirvittävä polte joka puolella. Nyt kun viisi viikkoa on kulunut, niin tunnoton on vielä oikea ketara, mutta onneksi valtavat kivut ovat kadonneet.  Sain diagnoonissa kyllä jo tietää, että tauti kestää kuusi viikkoa.  Onneksi ei mennyt koko kesä taudin kanssa.  Kaikenlaista olen nyt siitä taudista lukenut. Vaiva on pääasiassa meillä ikäihmisillä. Rokotuksiakin sitä vastaan on saatavilla.

Kesä on tuonut mukanaan monenlaisia mukavia juhlia myös.  Juhlia olemme periaatteessa saaneet monissa liikunnallisissa piirin kilpailuissa, joita yhdistykset ovat piirin puolesta järjestäneet. On ollut rantaongintaa, suunnistusta, golfia, mölkkyä jne.  Kiitokset kaikille yhdistyksille mukavista järjestelyistä. Tulossa on vielä boccian ja keilailun kisoja piirin tasolla ja valtakunnan kisoihinkin on mukava osallistua.  Ähtärissä pidetään 4.8. golfin EL-mestaruuskisat.  Toivotaan kovasti osallistujia sinne ympäri Suomen, kauniille kentälle ja hyvin järjestettyyn  tapahtumaan.  Näistä kaikista saat lisätietoa Tapahtumakalenterista. Juhlia olemme saaneet myös sosiaalineuvos Hanna Mäkysen 70-päivillä sekä Kauhajoen ja Isojoen 40-vuotisjuhlilla.  Olen tosi kiitollinen näistä monista tapahtumista, missä voin tavata yhditysten edustajia, nauttia mukavista ohjelmista ja hyväntuulisesta ilmapiiristä.

Seuraa yhdistyksesi ilmoittelua ja lähde liikkumaan viikolla 33 kolmen piirin haastekampanjassa.  Olen saanut tähän mennessä tietää että ainakin Jurva ja Soini ovat jo sopineet mitä tehdään ja missä.  Uusia ilmoituksia odottelen.

Kesälomapäivien lomassa puuhaamme täällä toimistolla Yli-Hannukselan Sannin kanssa myös Joululehden parissa.  Yhdistykset tekevät siinäkin loistavaa työtä. Paljon olemme saaneet yhteistyökumppaneita ja riemastuttavia juttuja yhdistysten sivuille.  Niin paljon on osaamista, mielenkiintoisia haastatteluja tai muuten mukavia juttuja tulossa lehteen, että oikein innolla odotamme kun se loka-marraskussa saadaan painosta.  

Kesä rientää niin kovaa vauhtia, että kohta olemme jälleen syksyssä.  Yhdistyksillä on paljon mielenkiintoista ohjelmaa tulossa.  Riemurinnoin vain mukaan kaikkeen toimintaan.  Tiedoksi muuten, että piiri on varannut Kvartetti -esityksestä lippuja 26.10. ja 9.11. klo 12 näytöksiin Seinäjoen kaupunginteateriin http://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/kvartetti/ .  Kysy oman yhdistyksesi matkavastaavalta onko lippuja vielä saatavissa.  Tulossa on riemukas esitys meille ikäihmisille.  Lähdetään yhdessä nauttimaan.


Olen satunnaisesti toimistolla.  Jos asiaa, voit soittaa tai lähettää sähköpostia, puh. 050 414 66 99 tai etela-pohjanmaa@elakeliitto.fi . Tulen tarvittaessa käymään.

Toivotan marjaisaa kesää ja onnellisia hetkiä, ullah

 

 

30.5.2016

Odotan kovasti mitä kaikkea hyvää ja uutta yhdistyskehittämiskierrokset eri alueillamme saavat aikaan.  Meillä on loistavia yhdistyskehittäjiä. Olen saanut olla mukana parissa kehittämispäivässä ja ainakin niissä on ollut mukava ja innostunut tunnelma.  Kyllä yhdistyksissä ideoita riittää.  Nyt vain kaikki suunnitelmat hiljalleen toimeksi ja hyvää seuraa.  Pidetään mielessä myös, että uusien tai uudistamista kaipaavien kohteiden rahoittamiseen on mahdollista hakea Toimekasta toimintaa -avustusta Eläkeliitosta.  Seuraava hakukierros on elokuun loppuun. Vaikka kesä onkin kohta ovella, kannattaa yhdistyksissä pohtia mihin tapahtumaan/kohteeseen tukea haettaisiin, milloin hakemus tehdään, kuka sen tekee jne.  Hakemusohjeet on lähetetty yhdistyksiin. Niitä voi tilata myös minulta täältä toimistosta. 

Liikuta minua päivässä yhdistysten liikunta- ja aluevastaaville 13.5. 2016 Kainaston NS:n tiloissa (on muuten loistavat tilat monenlaiseen kokoontumiseen ja tapahtumien järjestämiseen) kerrottiin yhteisestä kolmen piirin liikuntakampanjasta.  Olemme haastaneet kaksi yhteistyöpiiriä, nimittäin Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan piirit kampanjaan, jossa vkolla 33 liikutaan yhtenä päivänä yhdistyksen tekemän suunnitelman mukaan. Liikkua voi monella tapaa, tärkeintä on saada hyvä mieli ja virkistystä, nauttia luonnosta ja toisten seurasta ja muistaa käyttää Eläkeliiton loistavaa liikuntakorttia. Liikuntakortin täyttö on hyvin tärkeää.  Vuoden loppussa laskettavat ja edelleen Eläkeliitolle Toimintatilastolomakkeella ilmoitetut liikuntamäärät raportoidaan edelleen RAY:lle, jolta heltiää rahoitusta mm. liikuntaprojektien toteuttamiseen.  Toivon, että yhdistyksesi innostuu tapahtuman järjestelystä ja saa runsaasti liikkujia matkaan jonain päivänä vkon 33 (15.-21.8.2016) aikana. Lisätietoja saat yhdistyksesi liikuntavastaavalta ja mm. kotisivulta.


Kesällä on jälleen mukavia liikunnan kilpailuja tiedossa. Tutustu niiden sisältöihin Tapahtumakalenterin sivuilla, ilmoittaudu mukaan ja nauti. Kiitän kaikkia yhdistyksiä, jotka jälleen laittavat osaamisensa ja viitseliäisyytensä kehiin ja järjestävät piirin puolesta monia mukavia kilpailuja ja tapahtumia tämänkin kesän aikana.


 

Joensuun laulujuhlat 4.-6.8.2016 odottavat kovasti myös eteläpohjalaisia laulajia ja vieraita Joensuun komealle laulurinteelle.  Ainakin Ilmajoen ja Kauhajoen ryhmiin pääsee mukaan, ellei oma yhdistyksesi ole lähdössä. Tapahtumasta tulee varmasti mieleenpainuva laulujuhla.  Kannattaa lähteä mukaan.


Onnittelen kaikkia juhlivien jäsentemme perheitä, kevät on täynnä ihanaa nuorten juhlaa, valmistautujaisia, lakkiaisia, rippijuhlia, häitä ym. Nautitaan mukana olosta, jos vain kohdalle sattuu ja iloitaan juhlittavien onnesta.

 

Kuvahaun tulos haulle ylioppilaslakki 

 

 

 

 

Piiritoimiston ovet ovat satunnaisesti avoinna 22.6.-31.8.2016. Joululehteä tehdään, normaaleja toimiston rutiineita hoidetaan.  Puhelinsoitot, tekstiviestit, puheviestit, sähköpostit ja kotisivupäivitykset hoidetaan.  Ottakaa yhteyttä, jos tarpeen.

 

Poissaolojani

30-31.5. Olen lupautunut Yhteisvastuukeräyksen tehtäviin
2.6.        Sote palaverissa aamupäivän
3.6.        Isossa operaatiossa hammaslääkärissä, vasta iltapäivällä paikalla
14.6.      Rantaongintakisassa Lappajärvellä
28.6.      Suunnistuskisassa Laihialla
Minulle on perustettu myös sähköinen kalenteri, päivitän sen kesän kuluessa.  Se löytyy tapahtumakalenterin alta.

 

Onnellista kesäaikaa, nähdään eri tapahtumissa

Ulla

 

 

2.6.2016
Uskomattoman mukavaa menoa ja meininkiä on ollut viime päivinä. Kesäkin on siinä samalla tulla tupsahtanut. Tänään oli jo 17 astetta auton mittarissa.

Huhtikuun puolenvälin jälkeen sain olla jälleen mukana liittovaltuutettujen seminaari- ja kokousmatkalla Lehmirannassa. Matkaamme sinne aina yhdessä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan edustajien kanssa ja matkaan "meidän bussiin" tulevat mukaan myös osa Pirkanmaan ja Satakunnan valtuutetuista. "Linja-autossa ompi tunnelmaa" - niin nytkin. Siellä virittäydytään tuleviin seminaaripäiviin. Liiton toiminta- ja talousluvut näyttävät erityisen hyviltä, siitä kaikki olemme mielissämme. Saimme tavata jo äärettömän pidetyn toiminnanjohtajamme Jukka Salmisen seuraajankin. Invalidiliiton järjestöjohtajana toiminut Anssi Kemppi esittäytyi kokousväelle. Hän ottaa tehtävän vastaan aikanaan, ilmeisesti loppukesällä, kun Jukka siirtyy eläkeläiseksi. Lehmirannan päivät ovat monella tapaa hyvin antoisat, yleisluentojen lisäksi siellä voi tavata muiden piirien edustaja ja tietenkin eri piirien kollegoiden kanssa tulee monenlaista mielenkiintoista asiaa.

Liittokokouspäivien yhteydessä paljastettiin myös entisen puheenjohtajamme Hannes Mannisen muotokuva. Tilaisuus oli hyvin juhlava.  Manninen oli selvästi tyytyväinen muotokuvaansa. Siinä oli lappilainen maisema taustalla ja kolme joutsenta, jotka kaikki kuvasivat hänen eri työvaiheitaan - kaupunginjohtajana, poliitikkona ja Eläkeliiton peräsimessä.  Naisairueena muotokuvan vieressä seisoi sinnikkäästi puheenjohtajamme Merja Uusitalo. Miesairue oli liittovaltuuston puheenjohtaja Markku Sivonen. Eläkeliiton sivulla on kirjoitusta juhlatilaisuudesta. 

Launtai 23.4. oli varsinainen juhlapäivä.  Lehtimäen yhdistys täytti 40 vuotta ja voi mitkä juhlat he olivat jäsenilleen järjestäneet. Siellä oli mahtavat tarjoilut, osa jopa pöytiin näppärien tarjoilijoiden toimesta, juhlava ohjelma könninkellon arpajaisineen.  Juhlapuhujana toiminut, oman maakunnan flikka eduskunnassa, Paula Risikko muistutti ikäihmisiä koskettavista asioista. Puheen aiheita oli runsaasti, otan siitä nyt vain tietotekniikkaan liittyvän puheen osan.  Vääjäämättä palvelut siirtyvät entistä enemmän netin kautta hoidettaviksi.  Paula muistutti, että koneen asennukseen ja ohjaukseen liittyvät kustannukset voi laittaa kotitalousvähennykseen. Hän myös kannusti hankkimaan tietokoneita ja hyödyntämään sen avulla pidettäviä kontakteja myös esim. lapsenlapsiin.

Lehtimäeltä sain mennä suoraan boccian EL-mestaruuskisojen Teuvalle seuraamaan loppuotteluja. Eteläpohjalaisia joukkueita vilisi jälleen finaaleissa ja naiset valloittivat jälleen kaikki kuusi palkintosijaa.  Miehet sen sijaan antoivat parin muunkin maakunnan edustajien olla loppukilpailussa.  Kilpailusta olen laittanut kuvia ja tekstiä Ajankohtaista -osioon.

Viime viikko hurahti sitten Hollannissa tulppaanimatkalla.  Meitä oli 30 matkalaista ja voi mikä määrä kukkia oli nähtävillä torstaipäivänä, kun varsinaisesti olimme Keukenhofin kukkapuistossa. Vaikka sää oli melko kolea ja vettäkin ripsautti välillä, ei se tunnelmaa poistanut. Puisto on perustettu vuonna 1949. Se on 32 hehtaarin suuruinen, ja siellä on 15 kilometriä polkuja. Puisto on erikoistunut tulppaaneihin ja muihin sipulikukkiin, joita siellä onkin seitsemän miljoonaa yli 1600 lajikkeesta.  Näky on niin huikea, että välillä pitää vieläkin pistää silmät kiinni ja muistella sitä kaikkea kauneutta mitä taitavat puutarhurit saavat aikaan värein ja muodoin. Kiitollinen olen siitäkin matkasta ja mukavasta matkaseurueesta.  Jos joku lukijoista rakastaa orkideoita, niin huumaavin näky oli mielestäni orkideatalossa, iso talo täynnä erilaisia ja erivärisiä orkideoita.  Aivan jysäyttävä näky ja kokemus. Saarikoski Travels toteutti matkamme käytännön järjestelyt, jotka sujuivat mallikkaasti kanavaristeilyineen ja mielenkiintoisine illallispaikkoineen ym. Kiitokset kaikille matkalaisile ja Juhalle itselleen, joka oli kanssamme koko matkan ajan.

Kuvia otin tietenkin runsaasti, mutta niihin en saanut vastaavaa hehkua mitä ammattilaiset kukista saavat irti.  Jos olet kiinnostunut miltä siellä näyttää, googlaa keukenhof, niin kukkarunsaus on silmiesi ulottuvilla.

Hyvää kesän odotusta
ullah

 

Poissaolojani toimistolta:
4.5.  Kulttuurityöryhmä ja hengellinen toimikunta kokoontuvat toimistolla 
10.5. Piirihallituksen kokous toimistolla
13.5. Liikuntavastaavien tapahtuma Ylistaron Kainastolla
17.5. Kuuloliiton seminaarityöryhmä toimistolla
19.5. Yksityismatkalla Espoossa
23.5. Peräseinäjoen yhdistyksen kevätjuhla
24.5. Suomi 100-vuotta tilaisuuden suunnittelupalaveri toimistolla

25.5. Koulutuspäivä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan toiminnanjohtajien kanssa

11.4.
Kevään kohinaa ja kaunista lintujen laulua toivotan kaikille lukijoille. Niistä olemme saaneet nauttia viime päivinä. 

 

Piirin karaokekilpailut on sitten laulettu ja edustajat piiristämme valittu Runnilla lokakuussa 2016 pidettäviin EL-mestaruuskilpailuihin. Karaoke-osiossa on lueteltu voittajat ja heidän varahenkilönsä, tästä linkistä ne löytyvät myös http://etela-pohjanmaa.elakeliitto.fi/sitenews/view/-/nid/4690/ngid/16/style/piiri.  Sorsanpesällä oli toivottavasti entisajan tunnelmaa, kun musiikki soi ja väki sai pyörähdellä pyöreässä tilassa hyvän musiikin äärellä.  Kilpailun tuomaristo kehui laulajien tasoa jälleen loistavaksi.  Monipuolinen musiikin harrastus ja yhdistysten karaokekerhot ovat tehneet hyvää työtä ja entistä ehompia laulajia ilmestyy koko ajan mukaan harrastamaan ja kilpailemaan.  Tuomariston tehtävä on todella hankala. Olen kiitollinen, että saimme jälleen hyvät tuomarit. Kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille, Onnea ja menestystä lauluharrastuksiin kaikille.

 

Kuinkas ollakaan, nyt on jo huhtikuu ja Jouluviestin suunnittelu on alkanut. Lehden suunnittelun ympärille kokoonnumme yhdistysten edustajien kanssa 15.4.2016.  Jouluviesti on monella tavalla tärkeä yhdistysten ja piirin yhteinen projekti. Se vaatii, mutta myös antaa paljon.  Kiitän jo etukäteen kaikkia yhdistyksiä myönteisestä suhtautumisesta yhteiseen tehtäväämme. Toivottavasti saamme yhteistyökumppaneita mukaan ja mielenkiintoisia juttuja ja kuvia yhdistysten sivuille.   

 

Kevät on juhlien aikaa myös Eläkeliitossa.  Moni yhdistys viettää merkkipäiviä myös tänä vuonna.  Kiitokset Lehtimäen yhdistykselle kauniista 40-vuotisjuhlakutsusta. Innolla odotan tapaamista.  Huomaan, että huh huh, viisi vuotta on sujahtanut niin äärettömän nopeasti.  Lehtimäen yhdistys vietti 35-vuotisjuhlaansa sinä keväänä kun olin tullut tänne Eläkeliittoon.  Muistan sen tunnelman juhlassa ja silloin oivalsin miten etuoikeutetussa asemassa olen voidessani kokea juhlaa ja arkea tässä järjestössä.  Ihanaa aikaa!

 

Torstaina 14.4.2016 on Seinäjoen kaupungintalolla Seinäjoen ikäneuvoston järjestämä luentotilaisuus, johon aivan kaikki ovat tervetulleita. Hyvällä mielellä -luento käsittelee mielen hyvinvointia otsikolla Vahva, hauras mieli - mistä mieli pitää, mikä sitä rasittaa, luennoitsija on aivan huippuluokkaa, psykopterpeutti Elisa Lehtonen.  Tapahtuma järjestetään yhdessä Eläkeliiton TunneMieli -hankkeen kanssa ja se alkaa kahvituksella klo 13. Tervetuloa!

 Hyvää kevättä!

Poissaolojani

13.4. Elämää käsillä -vapaaehtoistyön koulutus Isossakyrössä

14.4. Eläkeliitto esillä Seniorikarkeloissa EPStorilla klo 10-18, esittelypöytä
         yhdessä Seinäjoen yhdistyksen kanssa

15.4. Joululehtikurssi

18-20.4. Liittovaltuustoseminaari ja kevätkokous Lehmirannassa

23.4  Boccian EL-mestaruuskilpailut Teuvalla ja 
         Lehtimäen yhdistyksen 40-vuotisjuhla

26-29.4. Hollannin matka

2.5.   Senioritanssitapahtuma Härmän kuntokeskuksessa

10.5. Piiriihallituksen kokous piiritoimistolla

13.5. Liikunta minua päivä Ylistaron Kainaston Ns

Lasten suusta: Siskokset Maria (6 v.) ja Erika (3 v.) vierailivat mummolassa. Mummu oli kutsunut Mariaa  nimellä "madam" aiemminkin tämän ollessa käymässä.  Kun mummu tällä kertaa kutsui myös Erikaa "madamiksi", tokaisi Maria, MINÄ olen Madam, Erika on Edam.
-Tellu

 

18.3.

Nöyränä ja ihaillen olen kuunnellut yhdistyksissä huikaisevia viime vuoden toimintakertomuksia ja tilinpäätöksiä.  Yhdistyksissä tehtään paljon hyvää, laadukasta työtä ikäihmisten hyvinvoinnin ja paremman terveyden ylläpitämiseksi ja erilaisten yhteistyökumppaneiden ja sidoryshmien kanssa yhteydenpitoon. Lämpimät kiitokset kaikille yhdistyksille, jotka ovat kutsuneet kevätkokouksiinsa.  Muutama yhdistyksen kokous on vielä jäljellä ennen piirin 2.4.2016 pidettävää kevätkokousta.

Piirin kevätkokous pidetään Jurvassa.  Kiitos Jurvan yhdistykselle. Olen ymmärtänyt, että jurvalaista käsityöosaamista on esillä, kultturellia ohjelmaa, hyvää ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa virallisten asioiden ohella.   Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala tulee tuomaan meille eduskunnan ajankohtaistervehdyksen. Tervetuloa mukaan, ilmoittautumiset toivon piirin osoitteeseen.

Muistutan MTLH:n tuettujen lomien hakumenettelystä.  Aivan jokaisen meidän on mahdollista hakea tuettua lomaa ja saada virkistystä ja mahdollisesti uusia ystäviä ja elämyksiä lomaltaan.   Eläkeliiton Lehmiranta on nyt myös tuettuen lomien järjestäjien listalla. Lisätietoja hakumenettelystä saa osoitteesta www.mtlh.fi.  Täältä piiritoimistolta voi myös pyytää anomuskaavakkeita ja lisätietoja tuettujen lomien sisällöstä.  Loma täytyy anoa 3 kk ennen loman alkamista.

Alueiden karaokekilpailut on laulettu. Kiitokset kaikille alueille ja järjestelyvuorossa olleille yhdistyksille kilpailujen onnistumisesta.  Kaikkiaan karsintoihin kuudella eri alueellamme osallistui 134 laulajaa.  Piirinmestaruus karaokessa ratkaistaan 5.4.2016 Sorsanpesällä pidettävässä kilpailussa, jossa neljän eri sarjan voittajat kisaavat pääsystä karaoken EL-mestaruuskilpailuihin. Laulajia piirin kisassa on kaikkiaan 24. Tervetuloa Sorsanpesälle kannustamaan laulajia, viihtymään ja nauttimaan toistemme mainiosta seurasta.....

Toivotan hyvää pääsiäistä


Poissaolojani

13.4. Elämää käsillä -vapaaehtoistyön koulutus Isossakyrössä

14.4. Hyvällä mielellä -luento Seinäjoen kaupungin valtuustosalissa

15.4. Joululehtikurssi

18-20.4. Liittovaltuustoseminaari ja kevätkokous Lehmirannassa

23.4  Boccian EL-mestaruuskilpailut Teuvalla ja 
         Lehtimäen yhdistyksen 40-vuotisjuhla

26-29.4. Hollannin matka
 

11.2.
Keväältä tuntuu, kun vesisade ropisee ja tiet ovat sulana. Ajelin tänään Lappajärvellä Järviseudun alueen aluekokouksessa. Uskomattomalta näyttää sydäntalven maisema. Ehkä siihen saadaan parannusta ensi yön tietämissä. Ainakin lunta on luvassa ja mikä sen mukavampaa.  Sitä paitsi on kirjoitettava, että joka kerta Lappajärvi tekee valtavan vaikutuksen. Järvi näkyy matkan varrella useaan otteeseen, aina se näyttää niin kiehtovalta. 

Keski-Suomen piiri valmistautuu uuden liittokokouksen valmisteluihin. Jyväskylässä pidetään seuraava liittokokous 6-7.6.2018.  Sain eilen olla heille kertomassa meidän järjestelyistämme. Samalla oli mahdollisuus muistellakin heidän kanssaan viime kesän liittokokousta ja siihen liittyviä monia eri tapahtumia. Kiitollisuus nousi mieleeni, kun palasin niihin tunnelmiin. Niin paljon yhdistystemme edustajat uurastivat yhteisen tapahtumamme onnistumiseksi, että yhä mietin olenko siitä tarpeeksi osannut heitä kiittää. Lämpimät kiitokset vielä. Tunnelmat nousevat varmaan pintaan myös toimintakertomusta laadittaessa.

Kiinnostaisiko Sinua nettiopastajatoiminta? Internet ja tietotekniikka ovat tänä päivänä läsnä kaikkialla. Palvelut siirtyvät verkoon ja niiden käyttämisestä on tullut lähes välttämätöntä. Netistä voi löytyä myös iloa ja hyötyä arkeen tai tekemistä yksinäisiin hetkiin. Lähiverkko on Eläkeliiton projekti, jolla avulla netin käyttöä tuodaan tutuksi myös heille, jotka eivät ole vielä ottaneet "nettiä haltuun",  mutta kiinnostusta olisi. Nettiopastajat ovat vertaisohjaajia, jotka auttavat toisia ikäihmisiä tietotekniikan ja internetin käytössä. Vertaisohjaaja rohkaisee ja tukee, mutta antaa opastettavan tehdä itse ja kokeilla rauhassa. Opastaja toimii oman osaamisensa pohjalta vapaaehtoisena auttajana. Hänen ei tarvitse olla tietotekniikan asiantuntija. Tärkeintä on rohkaisu ja yhdessä kokeileminen ja oppiminen opastettavan kanssa.  Järjestämme aiheesta seminaaripäivän 29.3.2016 Seinäjoella Apila kirjastossa.  Lue myöhemmin lisätietoja tapahtumakalentereista sen päivän kohdalta. Innostu ja tule mukaan.

Karaoke pyörähtää tuota pikaa jälleen käyntiin. Kaikki alueet ovat sopineet aluekarsintojen pitoajan ja paikan.   Löydät tiedot Tapahtumakalenteristamme Karaoke-osiosta.  Piirin kisoja ryhdymme tuota pikaa järjestämään myös. Seinäjoen yhdistys on luvannut olla niitä yhdessä piirin kanssa järjestämässä. Tiedot siitä tulevat myös tapahtumakalenteriin.  Tule mukaan joko laulamaan tai kannustamaan. Karaokelaulajalle yleisön tuoma tunnelma on tärkeä ja siivittää upeisiin tulkintoihin.

 

Arkea kai eniten mahtuu
elämäämme,
saa siitä silti juhlavan,
jos pienet ilot näämme.

Viereisillä kukkasilla toivotan onnellista ystävänpäivää sunnuntaina 14.2.2016


Poissaolojani:

10.-11.3.  töistä pois (lapsia hoidossa) 

14.3. Jalasjärven yhdistyksen kevätkokous
15.3. Isonkyrön ja Laihian yhdistysten kevätkokous
16.3. Matkavastaavien koulutus
17.3. Ylistaron yhdistyksen kevätkokous
19-21.3. Lomamatkalla 

 

14.1.2016

Onnellista tätä vuotta!

Niin vauhdilla on tämä vuosi alkanut, ettei itsekään meinaa allakan vauhdissa pysyä. Olemme pitäneet yhdistysten puheenjohtajien, liittovaltuutettujen, yhdistyskehittäjien ja piirihallituksen kanssa vuoden alun ensimmäisen palaverin. Saimme samalla tutustua Apila-kirjastoon ja sen yhteyteen avattuun vanhaan kirjastoon, joka on kunnostettu Alvar Aallon suunnittelman mukaiseen alkuperäiseen asuunsa.  Kannattaa kaikkien käydä tutustumassa siihenkin taloon.  Saimme myös kuulla Asuntomessujen esittelyn. Olemme kaikki tervetulleita kesällä tänne Seinäjoelle Asuntomessuille.  EP:n Matkailu mm. rakentaa oivallisia tutustumispaketteja ja samaan syssyyn voi tutustua muutekin tähän Seinäjoen kaupunkiin.

Järjestöpäivät pidimme heti vuoden alussa, että uudet yhdistysten toimijat saavat hyvän lähtölauksen vuoden toimintaan. Järjestöpäivillä oli paljon asiaa, mutta myös paljon huumoria ja iloa tuottavia tilanteita.  Kyllä oli mukava taas huomata miten nauru virkistää, sanotaanhan että nauru pidentää ikää. Naurusta saimmekin runsaasti nauttia opiskelun ohella.
 

Aluekokouskierrokset ovat alkaneet. Tänään mm. Pohjoinen alue kokousti Lapualla.  Sellainen tunne vahvistui sielläkin, että tuleva vuosi tulee olemaan taas täynnä niin yhdistysten, alueitten, piirin kuin koko liiton mukavia tapahtumia ja monia miellyttäviä kohtaamisia.

Piirihallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa 8.1.2016. Piirihallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Raimo Holm (Ylihärmän yhdistys).  Piirihallitus päätti myös alaisuuteensa tulevien toimikuntien kokoonpanoisa ja tehtävistä.  Laitan niistä lisätietoja kotisivujen yhteystiedot -osioon jossain vaiheessa.

Yhdistyskehittäjien koulutus pidetään helmikuusa Jyväskylässä.  Olemme saaneet kaksi uutta yhdistyskehittäjää: Ritva Turja (Lapuan yhdistys) ja Martti Sunnari (Vimpelin yhdistys). Meillä on nyt kaikkiaan viisi yhdistyskehittäjää, kun aiemmat kehittäjät Anna-Liisa Ruutiainen, Eija-Liisa Keskinen ja Sirkka Wiitalähdet jatkavat kehittäjinä.  Toivotamme onnea ja iloa valmennuksiin.  Työt yhdistysten parissa alkakoot kohta koulutusten jälkeen.

Poissaolojani toimistolta:

18-20.1.  Lehmirannassa toiminnanjohtajien neuvottelupäivät
27.1.       Toimikuntien koulutuspäivä Duudson Parkissa
28-29.1.  Nettikoulutuksessa Kokkolassa
1.2.         Kuusiokuntien aluekokous Lehtimäellä
5.2.         "eläkkeellä"
9.2.         Vanhustyömessut Helsingissä
10.2.       Jyväskylässä EL Keski-Suomen piirin palaverissa
11.2.       Järviseudun alueen aluekokous Lappajärvellä
18.2.       Seinäjoen alueen aluekokous Nurmossa
22.2.       Piirihallituksen kokous piiritoimistolla

 

Mukavaa talviaikaa ja leppoisia kelejä toivotan,

Ulla

 

30.11.2015

  

Hyvää adventin aikaa. Jotenkin sitä tuntee olonsa liikuttuneeksi kun saa laulaa Hoosiannaa. Vuosi vuoden jälkeen se kuulostaa kauniimmalta ja kauniimmalta.  Jotenkin siihen Hoosiannan laulamiseen kuuluisi myös valkoisen lumen tuoma valoisuus. Sitä ei nyt vain meille ole pitkään aikaan sattunut. Viikko sitten tuntui jo tosi valoisalta ja jouluvalot loistivat olevinaan nekin kirkkaammin, kun meilläkin oli lunta.  No ehkä sitä ehtii tulla ennen neljännen kynttilän sytytystä ja joulun alkamista.

 

Sain olla pari viikkoa sitten Lehmirannassa liittovaltuutettujen seminaarissa ja seuraamassa kokouksen kulkua.  Mielestäni Eläkeliitto tarjoaa liittovaltuutetuille ja kaikille seminaariin osallistuville Eläkeliitto-asian lisäksi monenlaista hengen ja mielen valmennusta myös.  Tällä kerralla saimme kuulla Eero Huovisen loistavan luennon ihmisen hyveistä. Hänen esitelmänsä aihe oli Millainen on hyvä ihminen.  En malta olla kirjaamatta hänen ajatuksiaan myös tähän.

  

Ihmisen kardinaalihyveet:

 

Viisaus (harkinta, ymmärrys, tolkku, kansanviisaus, talonpoikaisjärki, sydämen sivistys, kokonaisuuksien taju, olennaisen oivaltaminen – tarvitaan enemmän ymmärrystä kuin älyä)

Oikeamielisyys (oikeudenmukaisuus, oikeudentaju, suoruus, reiluus, luotettavuus, tasapuolisuus, yhteinen hyvä, oikeus on enemmän kuin laki)

Rohkeus (vahvuus, kestävyys, (=sisäinen vahvuus), voima, urhoollisuus, mielenlujuus, päättäväisyys, pelottomuus, uskallus, alttius, uhrautuminen, kyky voittaa kiusauksia)

Maltti (kohtuulliuus, tasapainoisuus, pitkäjänteisyys, nöyryys, itsekriittisyys, kärsivällisyys, taito tehdä rajauksia, kyky kieltäytyä, sanoa esim. ei ole osaamisaluettani)

Viisaus on kaikkien hyveiden peräsin

 

Olen tunnustautunut Huovisen faniksi aiempien kirjoitusten, kolumnien ja tv-esiintymisten vuoksi ja entisestään mun faniuteni lisääntyi, kun sain kuunnella häntä ihan paikan päällä.

 

Liittovaltuuston päätöksistä olen kirjoittanut aiemmin jo Ajankohtaista-osioon. 

  

 

Toivottavasti Jouluviesti on löytänyt lukijansa ja yhdistykset ovat saaneet toimitetuiksi kaikki lehdet hyvissä ajoin mm. yhteistyökumppaneilleen. Suosittelen lehdessä olevien yhteistyökumppaneiden palvelujen käyttöä.  Tosi iloinen on siitä, että yhdistykset ovat saaneet yhteistyökumppaneita ja lähettäneet mielenkiintoisia juttuja julkaistaviksi.  Täällä piiritoimistolla on vielä muutamia lehtiä, jos joku haluaa vielä vaikka ostaa tutulleen ja lähettää muualle päin Suomea tai haluaa lähteä lounaalle Tuuriin ystävän kanssa.  Samalla voi ostaa hänelle lehden joululahjaksi ja vielä Tuuriin lounalle.  Kyläkauppa antaa ilmoituksessaan myös lipukkeen maksuttomaan ruokailuun.

 

Piirihallituksen viimeinen kokous nykyisellä kokoonpanolla vielä 10.12.2016. Kiitän lämpimästi kaikkia piirihallitustyöskentelyn päättäviä.  Olemme tehneet vuosien aikana monia hyviä asioita yhdessä. Ensi vuonna meillä on kuusi uutta piirihallituksen jäsentä.  Toivotan omasta puolestani heidät tervetulleiksi. Aikamoinen muutos yhdellä kertaa.


Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää.
Ulla

   

Poissaolojani

1.12. Jalasjärven yhdistyksen joulujuhla
5.12. Lapuan yhdistyksen jäsenjuhla
8.12. Pohjanmaan Eläkeläisjärjestöjen palaveri toimistolla
9.12. Järjestötoimikunta piiritoimistolla
10.12. Piirihallituksen kokous piiritoimistolla
14.12. Helsingissä Elämää käsillä -palaverissa
15-14.12. Toiminnanjohtajien koulutuksessa Kangasalalla
17.12. Hengellinen toimikunta piiritoimistolla
Ehdotan piirihallitukselle, että toimisto voisi olla suljettuna 21.12.2015 - 3.1.2016

 

Ensi vuodelle on heti tammikuussa paljon tapahtumia, 8.1. kokoontuvat yhdistysten puheenjohtajat, liittovaltuutetut, yhdistyskehittäjät ja piirihallitus perinteiseen vuoden alun kokoukseensa, 11-12.1. pidetään järjestöpäivät Härmän Kuntokeskuksessa, 18-19.1. on perinteiset toiminnanjohtajien neuvottelupäivät

 

 

2.11.2015

  

Mukavaa marraskuuta

Eipä uskoisi, että on marraskuu, lämpöasteita yli 10 ja aurinko paistaa. Pimeys illalla vain paljastaa, että elämme syvää syksyn aikaa. 

Lämpimät kiitokset kaikille teille, jotka sulostuttitte läsnäolollanne piirin 40-vuotisjuhlia.  Kuortaneen Urheiluopiston tilat muuntuvat moneen malliin, siellä  nautittiin kahvit, pidettiin konsertti ja myös liikuttiin tanssin tahdissa, hyvin tilat toimivat niissä kaikissa. Kuortaneen yhdistys teki ison työn hoitaessaan kaikki kohdalleen. Lämpimät kiitokset myös heille.  Vuosi on ollut mukavasti juhlien täyteinen. Ensi vuonna juhlitaan monessa yhdistyksessä jo 45-vuotista toimintaa.  Juhlat ovat niin mukavia, kun ne rytmittävät arkea ja antavat upeita elämyksiä.

Jouluviesti on ilmestynyt. Kansikuvassa Teuvan kirkko ja sisälehdellä Tove Janssonin maalaama alttaritaulu ammattitaitoisesti esiteltynä. Lehdessä on runsaasti yhdistysten lähettämiä mielenkiintoisia juttuja. Ihailen suunnattomasti yhdistysten toimintaa Jouluviestin yhdistysten sivujen rakentamisessa. Sivut ovat mielestäni mukava läpileikkaus toiminnasta, historiasta ja juttuja erilaisista henkilöistä ja heidän tarinoistaan. Piirin yleissivuilla on kerrottu kesäjuhlan/liittokokouksen tapahtumista.  Taidenäyttely, lehmäparaati ja pääjuhlaan valmistettu näytelmä ovat saaneet omat aukeamansa. Toivottavasti niistä löytyy myös mielenkiintoisia kuvia ja asioita.  Lehden hinta on tänä vuonna 10 euroa, siinä on 204 sivua ja se on mielestäni aikamoinen tietopaketti.  Toivottavasti lehti löytää lukijansa.  Mielestäni sen voi lähettää vaikka muuallekin päin Suomea joulutervehdyksenä.  Lehdessä on yhteistyökumppaneittemme kaupallisia ilmoituksia. Niistä myös lämpimät kiitokset kaikille ilmoittajillemme. Toivon, että lehden lukijat käyttävät yhteistyökumppaneittemme palveluja runsain mitoin vuoden aikana. Kannattaa muuten katsoa Joululehdestä myös sivun 194 alareunassa oleva ilmoitus ja hyödyntää siinä oleva tarjous.

Piirin syyskokous lähestyy.  Tervetuloa LSK:n (ent. Kauhavan lentosotakoulu) tiloihin kokoustamaan 14.11.2015.  Syyskokouksessa valitaan uusia jäseniä mm. piirihallitukseen, päätetään piirin toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Saamme kokoukseemme alustajaksi myös maakuntajohtajamme Asko Peltolan. Hänen esitelmänsä aihe on: Aluehallinto uudistuu - miten maakunnat muuttuvat? Kokouskutsu löytyy piirin kotisivujen Ajankohtaista-osiossa.  

Kyllä on ollut mahtava käydä yhdistysten syyskokouksissa ja huomata miten mielenkiintoisia tapahtumia yhdistysten toimintaan on kirjattu ensi vuodelle. Kiitän lämpimästi kaikkia yhdistyksiä, jotka ovat ottaneet minut  vastaan kokouksiinsa. Jotenkin tunnen niin voimaantuvani yhdistyksissä käynneistä.

  

Poissaolojani:
3.11.  Kauhavan yhdistyksen syyskokous
5.11.  Ylistaron yhdistyksen syyskokous ja Kulttuurista muistoja -hankkeen päätöstilaisuus
7.11.  Merja Uusitalon sosiaalineuvos -juhla Lapväärtissä
9.11.  Geritrimissä Kristiinankaupungissa
10.11. Käyn päivällä katsomassa Siantappajat -esityksen
11.11. Alavuden yhdistyksen syyskokous
14.11. Piirin syyskokous Kauhavalla

16-18.11. Lehmirannassa liittovaltuutettujen seminaari ja syyskokous

Hyvää syksyn jatkoa! 

 

  

3.10.2015

  

Kiitollisia saamme olla 45 vuotta sitten perustetusta Eläkeliitosta ja 40-vuotta sitten perustetusta Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiristä.  Piirin perustajajäsenet ovat kokoontuneet yhteen 24.6.1975.  Heitä oli yhteensä 18 edustajaa kahdeksasta yhdistyksestä, jotka oli perustettu jo ennen piirin perustamista.  Etelä-Pohjanmaalle oli perustettu 11 yhdistystä ennen piirin perustamista.  Tuntuu siltä, että Eläkeliiton arvot ja toiminta ovat pysyneet entisellään, toisista pidetään huolta ja yhteisiä asioita ajetaan myönteisessä ja rakentavassa hengessä. 


Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri ei tehnyt kirjallista 40-vuotishistoriikkia. Sen sijaan muistelemme perustajajäseniä ja keskitymme kunnioittamaan heidän alulle panemaansa tärkeää työtä ikäihmisten keskuudessa ja ympäröivässä yhteiskunnassamme sekä tekemään alulle pantu työ niin hyvin jatkossa kuin vain osaamme ja pystymme.  


Juhlimme 40-vuotista  piirin toimintaa 15.10.2015 Kuortaneen Urheiluopiston tiloissa.  Pidämme samalla viime kesän kesäjuhlat/liittokokouksen karonkan.  Ohjelmaa olemme suunnitelleet niin, että yhdistyksen väki voisi tulla juhlaan eikä tällä kertaa tarvitsisi miettiä ohjelmaa.  Perinteisen lippukulkueen haluamme kuitenkin järjestää.  Tutustu tapahtumakalenterissa olevaan kutsuun ja tule mukaan juhlimaan. Kahvitarjoilun vuoksi odotan ilmoittautumisia.  Kyytiä voit kysyä omasta yhdistyksestäsi, ellet ole huomannut heidän ilmoitteluaan.


Ajankohtaista piiritoimistolla on juuri nyt Jouluviesti 2015:n oikovedosten luku ja yhdistysten kommentit.  Joululehti ilmestyy kuun lopussa ja on myynnissä kaikissa yhdistyksissämme hintaan 10 euroa/kappale.  Siinä on todellinen lukupaketti, jonka voisi hankkia vaikka muualla asuvalle tuttavalle/ystävälle joulukortin asemasta.

Yhdistysten syyskokoukset lähestyvät. Pääsen tänä syksynä moneen yhdistykseen. Kyllä on mielenkiintoista olla mukana seuraamassa miten monipuolista ja mukavaa ohjelmaa yhdistykset ovat keksineet seuraavalle vuodelle.


Hyvää syksyn jatkoa, tapaamisiin Ulla

Poissaolojani:
5.10. Hiljan päivät Järjestötalolla
7.10. Karaokekisa Hankasalmella, piiriltä neljä laulajaa
15.10. Piirin 40-vuotisjuhla Kuortaneella
19.10. Lehtimäen yhdistyksen syyskokous
20.10. Jalasjärven yhdistyksen syyskokous
21.10. Alajärven ja Vimpelin yhdistysten syyskokous
22.10. Kurikan yhdistyksen syyskokous
26.10. Ylihärmän yhdistyksen syyskokous

27.10. Ähtärin yhdistyksen syyskokous
28-29.10. Seminaari Kalajoella yhdessä Keski- ja Pohjois-Pohjamaan piirien kanssa
30.10. Lähiverkon koulutus Oulussa

 

 

7.9.2015

Yhdistysten toiminta on alkanut vilkkaasti. Aluekokoukset ovat käynnistyneet ja ensi vuoden suunnittelu on alkanut.  Kaikkea mielenkiintoista ja virkistävää tietenkin on tulossa.

Olen todella ylpeä ja onnellinen hyvin onnistuneesta jäsenhankinnasta.  Olemme päässeet aivan uskomattomalle tasolle määrättyjen yhdistysten jäsenmäärissä.  EL Lapuan yhdistys on tehnyt mielestäni historiaa.  He ovat ylittäneet yhtäkkiä reippaasti tuhannen jäsenen rajan ja tämän vuoden ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana komistaneet jäsentilastoaan 150 jäsenellä.   EL Jalasjärven yhdistyksestä on tullut Suomen suurin yhdistys.  Monia muitakin upeita onnistumisia jäsenhankinnassa. Lämpimät onnittelut ja kiitokset kaikille. Elokuun viimeisen päivän tilasto on siinä mielessä merkittävä, että siitä lasketaan mm. yhdistysten edustajien määrä piirin kokouksiin.  Seuraavassa piirin kokouksessa palkitaan jälleen jäsenhankintakampanjassa menestyneet. 

Valtakunnan tason tilastossa saimme piireistä kaikkein eniten jäseniä 31.8.2015 mennessä niin kappale- kuin prosenttiluvuilla mitatttuina.  Peräti 240 jäsentä voitiin lisätä viime vuoden lopun jäsentilastoon.  Nyt meidän piirillä on jäseniä kaikkiaan 19.578. Toivotaan että menestys jäsenhankinnassa jatkuu.  Eläkeliiton arvot, jäsenyhdistysten uutteruus ja luovuus tapahtumien ja kerhojen ja erilaisten virkistys- ja kehittämistilaisuuksien järjestämisessä on kunnioitettavaa ja niistä on  hyvä kertoa jäsenille ja innostaa mukaan kaikkeen toimintaan. Tutkimusten mukaan sosiaalinen kanssakäyminen on äärettömän terveellistä ja virkistävää.

Jokainen jäsen on tärkeä.

Poissaolojani:

8.9.  Suupohjan aluekokous Isojoella
9-14.9. ELäkeliittolaisten kanssa Unkarin matkalla, Sanni on luvannut vastata puhelimeen ja lukee sähköposteja
16-17.9. Järjestöpäivät Härmässä
19.9. Ylistaron yhdistyksen 40-vuotisjuhla
21.9. Eläkeläisjärjestöjen Pohjanmaan alueen kokous piiritoimistolla
22.9. Järviseudun alueen aluekokous
24.9. Uusien ja entisten liittovaltuutettujen, piirihallituksen ja yhdistyskehittäjien palaveri Sorsanpesällä
25.9. Jäsenrekisterin koulutus Kauhajoella ja Lapualla
27.9. EL Pirkanmaan piirin 40-vuotisjuhlat Orivedellä
28-30.9. Piirihallitus vierailee Lehmirannassa ja pitää kokouksen siellä

Virkeää ja hyvää syksyn jatkoa

Ulla

  

Elokuun 11. Sannin päivä

Niin on kesä mennyt kiivaasti ja yöt ovat jo aivan liian pimeitä ja pitkiä. Mun mielestäni on ollut hieno kesä. Kotona ja puutarhassa on ollut mahdollisuus puuhata eikä ole tarvinnut tuskailla kuumuuden kanssa!  Hyvää kesän jatkoa vain kaikille. Nythän ne kuumat kelit vasta alkavat.

Yhdistykset ovat kesän kuluessa järjestäneet mukavia piirin kesäkisoja.  Mölkkykisa oli vertaansa vailla Jurvassa heinäkuun alussa.  Piirihallituksellakin oli oma joukkue, menestystä ei sille tullut, mutta saimmepa pitää tosi hauskaa neljän hengen joukkueessamme.  Onnittelut kaikille kisoissa menestyneille, kiitokset kaikille osallistumisesta ja ennen kaikkea kiitokset yhdsityksille, jotka kisoja järjestivät.


Kiitos yhdistyksille hienoista jouluviestiaineistoista. Saamme varmaan taas mukavan lehden aikaiseksi. Ainakin siihen tulee kovasti aiheita kesäkuun alun isosta tapahtumastamme. 
 

Syksyn toiminta perinteisine tapahtumineen on taas alkamassa.  Aloitamme perinteisellä piirin kirkkopäivällä, jota vietämme Kauhajoen kirkossa 27.8.2015 klo 11.00  Tervetuloa mukaan. 


Piiri järjestää myös perinteisen matkan Lehmirannan hengelliselle viikolle 27.10. - 2.11.  Matkan eteen ovat Liisa ja Antero Hautamaa nähneet paljon vaivaa viime vuosina.  Nyt he ovat pyytäneet vapaavuotta. Piiritoimisto järjestää matkan tänä vuonna Rauni Louko Peräseinäjoen yhdistyksestä toimii matkanjohtajana. Lämpimät kiitokset Liisalle ja Anterolle.  Tämän vuoden hengellisen viikon ohjelmaan on jälleen panostettu ja sitä on uudistettu. Tutustu yleisohjelmaan piirin kotisivujen Tapahtumakalenterin sivuilla ja illmoittaudu pikimmiten mukaan.  Lisäinfoa lähetetään matkalle ilmoittautuneille.

Laadukkaita kesäpaitoja, myös talvella villapaidan alla pidettäväksi, on nyt edullisesti myynnissä täällä piiritoimistolla.  Paidat myydään hintaan 10 €/3 kpl.
Ota yhteyttä. 


Poissaolojani:

13.8. Virtaa eläkepäiviin, liiton koulutuspäivä Kuortaneella
17-19.8. Lehmirannassa puheenjohtajien ja toiminnanjohtajien neuvottelupäivillä
25.8. Elämää käsillä -projektin palaverissa Helsingissä
27.8. Piirin kirkkopäivässä Kauhajoella
28.8. Merja Uusitalon sosiaalineuvoksen johdosta järjestetyssä juhlassa Helsingissä

  

Kesä jatkukoon ja kukat kukkikoot, terv. Ulla

 

 

5.6.2015 piiritoimistolla

Eläkeliiton kesäjuhlat ja liittokokous 3-4.6.2015 -tapahtumasta ovat nyt vain muistot jäljellä. Toivottavasti muistot teillä, hyvät ystävät ja kaikki niin meidän piirin ja muiden eläkeliittolaisten mielessä ovat mukavat. Teimme täällä vaatimattomasti sanoen monella tapaa eläkeliittolaista historiaa.  Lehmiparaati oli varmasti ensimmäinen laatuaan, samoin eläkeikään ehtineiden taidenäyttely. 

 

Monesta saamme kiittää onnistumistamme. Meillä oli ihania, myönteisen asenteen omaavia vieraita, meillä oli loistavia yhteistyökumppaneita, meillä oli uutteraa ja sitoutunutta kökkäväkeä yötä päivää, meillä oli taitavia ja innostuneita eteläpohjalaisia esiintyjiä ja heidän ohjaajiaan, meillä oli hyvät puitteet ja palvelu Areenassa pelasi tosi hyvin, äänentoisto, näkymät screenillä ja kokonaisilme isossa Areenahallissa oli Suomen huippua.  EL:n keskustoimiston väki tuki ja kannusti koko kolmen vuoden valmisteluajan.  Olen tosi onnellinen teistä kaikista, jotka tavalla tai toisella olitte mukana tekemässä tästä JUHLAN. Isoot kiitokset teille kaikille. Tämä oli huikea kokemus myös minulle itselleni.  Olen etuoikeutettu voidessani kuulua tähän loistavaan porukkaan.

 

Myös kesäjuhliemme logo jää historiaan. Laitan sen vielä muistoksi.

Jossain vaiheessa monien raporttien ja pöydän (ja pään) selvittelyjn jälkeen palaan tavalla tai toisella mm. kuvakavalkadein vielä kesäjuhlat/liittokokouspäiviin. Ja sitten kohta Jouluviestin 2015 valmisteluihin.

 

Hyvää ja virkistävää kesää kaikille, ullah

 

 

 

 

 

 

 

PS

Muista käydä Seinäjoen taidehallilla, os. Upankatu 3, siellä on valtakunnallinen taidenäyttely, jossa eläkeläistaiteilijat ympäri Suomen ovat esillä 28.6. 2015 saakka.

 

Muista myös äänestää komeinta lehmää, niistä on loistava kuvakavalkadi facebookissa, klikkaa tästä

6.5. piiritoimistolla
Mulle kävi taannoin tosi köpelösti. Olin kirjoittanut tälle palstalleni pitkät jorinat, hakenut mm. japanilaisia kuvia kun tiesin, että just siellä olivat kirsikkapuut kukkineet jne.  Enpä välillä muistanut tallettaa ja kun mielestäni talletin ja menin katsomaan, niin vanha jorinani jökötti entisellään.  En ymmärrä miten siinä niin kävi, mutta muillekin kotisivujen ylläpitäjille on kuulemma käynyt samalla tavoin. Harmitti silloin tosi lujaa enkä ehtinyt ryhtyä uuden kirjoittamiseen enkä totta vie päässyt edes fiiliksiin, pikkuusen itkettiki, mutta jouduin jättämään. No se siitä.

 

Kuinkahan monet kerrat olen tällä palstalla kirjoittanut kesäjuhlista ja liittokokouksesta. Kuukauden kuluttua kaikki siihen liittyvä (paitsi loppulaskujen maksut ja raportoinnit) on ohi.  Toivottavasti onnistumme järjestelyissämme.

Kiitän valtavasti kaikkia, jotka olette niin paljon tehneet ja auttaneet erilaisissa asioissa.  Yhdistykset ovat auttaneet taloudellisesti, työryhmät ovat puurtaneet, valmisteluja on tehty, varauksia vahvistettu ja täydennetty, pääjuhlan näytelmää harjoiteltu, muita ohjelmia viimeistelty ja tehty sopimuksia, käsiohjelmaa rakennettu, yhteistyökumppaneiden kanssa neuvoteltu, kökkäväkeä hankittu (iso kiitos kaikille mukaan ilmoittautuneille) jne. Etelä-Pohjanmaan Matkailun tytöt ovat hoitaneet tosi isoa osaa tästä kokonaisuudesta. Ilman heitä emme olisi selviytyneet kaikista hotellivarauksia, lipputilauksista ym. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää heitäkin. Heidän toiminnastaan on tullut ainakin minulle hyvää palautetta. 

 

Meirän ikiomasta lehemä-projektista pikkuusen.  Ruutiaisen Anna-Liisa on kökkäväen hankkimisen ohella hoitanut isoa tehtävää lehmävastaavana.  Olen niin onnellinen, että hämmennystä ja epäluuloakin aluksi aiheuttanut luovuuden ja käsityötaitojen näyte on sittenkin otettu ilomielin vastaan. Anna-Liisalta saamani tiedon mukaan saamme aikamoisen karjan Seinäjoelle, yli 80 lehmää.  Piirimme omista yhdistyksistä olen erityisen iloinen. "Lähikarjaa" tulee lähes joka yhdistyksestä. Lehmät sijoitetaan Lakeuden Ristiä vastapäätä olevalle pellolle, sään vaihteluja huonosti kestävät menevät taidehallille ja pienet lehmät Apila kirjastoon.  Toivon niin hartaasti, että lehmät saisivat lukuisia silmäpareja tutustumaan ja ihailemaan 2.-4.6.  Anna-Liisa on saanut mukavasti järjestetyksi paimeniakin paikalle.  Yöaikaan lehmäkatrastamme vartioi mainio MC Elmojen porukka.

 

Seinäjoen taidehallilla on toinen luovuuden ja kädentaitojen esittelypaikka.  Ympäri Suomen eläkeikään ehtineet taiteilijat tuovat töitään esille.  Taidenäyttely rakennetaan vkolla 22 ja juhlapäiviemme aikana toivomme vieraiden ahkerasti käyvän tutustumassa näyttelyyn.  Töitä on esillä 105.

 

Toivon niin hartaasti, että oman piirin yhdistysten jäsenet löytäisivät tiensä joko lehmäparaatiin, joka lähtee 2.6.2015 klo 18 Areenasta Lakeus-puistoon, Eläkeliitto-raveihin, jotka alkavat samaan aikaan ravikeskuksessa tai Ilkka Areenan pesäpallo-otteluun. Vastaansa Jymy-Jussit saavat Sotkamon Jymyn.  Nämä kaikki on järjestetty niin oman piirin yhdistysten jäsenille kuin muillekin eläkeliittolaisille.

  

Samoin hartaasti toivon, että tulisitte avajaisiin 3.6. klo 12 Seinäjoeki Areenalle, ja jos yhtäänkään laulattaa tulisitte Seinäjoki-salille klo 13.30 alkaviin juhlakuoron harjoituksiin. Juhlakuoro esiintyy 4.6. juhlajumalanpalveluksessa. 

 

Lakeuden Ristin iltavesper 3.6. klo 18.30 tarjoaa kiitos- ja armoaineista ohjelmaa runsaan hyvä musiikin siivittämänä. Sinne kaikki ovat myös lämpimästi tervetulleita. 

   

Eteläpohjalaista iltaa vietämme 3.6. Areenassa klo 20 alkaen, sieltä ei tule hupia, huumoria ja hyvää mieltä puuttumaan.

 

Puolustusvoimain lippujuhlapäivänä vietämme juhlahetken Mannerheim-patsaalla klo 9 alkaen, olet sinnekin tervetullut sekä sen jälkeen Areenassa klo 10 alkavaan juhlajumalanpalvelukseen.

 

Kaikkien eteläpohjalaisten kannattaa ehdottomasti tulla pääjuhlaan 4.6.klo 13.30 alkaen Areenaan. Arvokkaan ohjelman, upeiten puheitten ja valtavan yhteisöllisyyden kokeminen antaa eväitä koko kesäksi ja pitkälle syksyyn ja koko vuodeksi. Asun Jussin kirjoittama ja säveltämä sekä Eija-Irmeli Lahden ohjaama kuvaelma Merestä noussut maakunta tarjoaa meille jotain sellaista mitä emme ole hetkeen kokeneet.  Näyttelijät ovat omasta maakunnasta, heillä on iloa, intoa, osaamsta ja paljon annettavaa katsojille.  Tule sinäkin!

 

Tutustu ohjelmiin tarkemmin tästä linkistä

 

Ensi sunnuntaina ojennamme tai meille ojennetaan kukkia!
Eivätkös valkovuokot ole äiteinpäiväkukkia, onnea kaikille äideille, mummuille ja isomummuille

Nähdään kesäjuhlilla 2-4.6.2015 Seinäjoella, Ulla

 

 

20.3. piiritoimistolla

Auringonpimennys muutti keskipäivän kirkkautta. Ellen olisi tiennyt asiasta, olisin kyllä ollut hämmentynyt, niin ihmeellinen oli ulkona näkymä väriltään.  Varoitukset olivat niin ankaria kaikissa tiedotusvälineissä, että uskoin ja oli katsomatta taivaalle, kun ei kerran ollut tarkoitukseen sopivia suodattimia.  Varmasti kaikki pimennyksen näkemisestä kiinnostuneet olivat varustautuneet oikealla tavalla ja saivat aikamoisen elämyksen.  Ihmeellinen sekin kello, ei voi kuin ihailla Luojan osaamista.

 

Olen saanut olla tällä viikolla muutaman yhdistyksen kevätkokouksessa.  Kiitollisin mielin voin vain ihailla yhdistyksen monipuolista ja vilkasta toimintaa. Sitä on mieluista kuunnella, kun toimintakertomuksia käydänä läpi.  Niin toiminnan kuin talouden tulokset näyttävät kaikkialla hyvin ja ammattitaidolla hoidetuilta.  Kiitos kaikille yhdistyksille.  Lähes kaikki ehtivät pitää omat kevätkokouksensa ennen piirin 27.3.2015 pidettävää kevätkokousta. Olette lämpimästi tervetulleita piirin kevätkokoukseen.

 

Kesäjuhlien/XVIII liittokokouksen järjestelyt sujuvat. Päivä päivältä jotain saadaan aikaiseksi. Vajaan kolmen kuukauden kuluttua juhlat ovat jo ohi ja juhannus lähestyy.  Muistattehan myös omat yhdistykset lähettää 15.4. mennessä ruoka-, kahvi- ja yleislippujen tilaukset Etelä-Pohjanmaan Matkailuun joko netin kautta tai lähettämällä tilauslomakkeen postitse. - Niin ja tulettehan runsain joukoin oman piirin järjestämään juhlaan.

 

Järjestöpäivillä järjestöjohtaja Hannele Laurila kouluttaa meitä 30-31.3.2015.  Jos nyt vielä päätäkin lähteä mukaan, niin soitto tai puhelu tänne piiritoimistolle, niin tehdään lisävaraus.  Ensimmäisenä päivänä meitä on lähes sataa ja toisena 70.   Etenkin kaikki uudet toimintaan mukaan tulleet, huomaattehan järjestöpäivät. Niissä saa parin päivän aikana aimo annoksen tietoa järjestöstä nimeltä Eläkeliitto ja  saa käytännön eväitä toimintaan. Siellä voi myös tutustua toisten yhdistysten edustajiin ja samalla löytää vastaisen varalle vertaisryhmiä oman yhdistyksen toiminnan kehittämiseen.

 

Vuoden 2015 Joululehden valmistelut aloitamme 28.4.2015 pidettävällä koulutuksella Fooningissa.  Tervetuloa jokaisesta yhdistyksestä vähintään yksi henkilö mukaan.

Poissaolojani toimistolta:

24.3. piirihallituksen kokous ja kulttuurityöryhmän kokous
25.3. Keski-Pohjanmaan piirin 40-vuotisjuhla Kaustisella
27.3. Piirin kevätkokous Härmän Kuntokeskuksessa
30-31.3. Järjestöpäivät Härmän Kuntokeskuskessa


Hyvää pääsiäistä

 

 

 

Matin päivänä 2015

Eilen aamulla olin aivan ällistynyt, kun lähdin töihin ja näin mustarastaan noukkivan marja-aroniapensaaseen jääneitä ryppyisiä marjoja. Sivistymättömyyteni taas paljastan, kun ihmettelin eikö tuo ryökäle asu ulkomailla näin talviaikaan. Katsoin oikein googlesta ja siellä sanottiin, että osa talvehtii Suomessa, mutta suurin osa muuttaa Länsi-Eurooppaan.  Ei se kyllä huilua soittanut kuten Raili Malmbergin runossa sanotaan (...sävel soi kuulaana ja kauniina niin kuin mustarastaan huilu himmeässä kesäyössä). Ei kyllä ollut kesäyökään. Yhtään se ei myöskään pelännyt, nokki vain kaikessa rauhassa marjoja, kun ohi kävelin.  Jotenkin se oli upea näky ja lintu teki lähtemättömän vaikutuksen. Kesä tässä vain lähestyy vääjäämättömästi, tunnetko jo tuoksun.

Niin kesä ja kesäkuun alku, se on mielessä ja monenlaista asiaa väkerretään sen ympärillä. Kesäjuhlat ja liittokokousjärjestelyt kun vievät koko ajan enemmän ja enemmän päivästä. Olen saanut ilokseni mm. kuulla, että monenlaisia lehmiä on jo valmiina ja osaa valmistellaan ja osaa vasta suunnitellaan. Kaikki ehtivät tehdä omansa ennen laitumelle vientiä.  Katsoisitteko vasemman puolen Kesäjuhlat ja XVIII liittokokous -linkin alta minne ilmoitetaan mm. lehmien tietoja. Sen linkin alla on myös monenlaista juhliimme liittyvää informaatiota, jota päivitämme jatkuvasti. Käy tutustumassa.

Taidenäyttelystä oli jo infoa viime EL-Sanomissa. Olemme niin iloisia, että kutsumme valtakunnalliseen taidenäyttelyyn kesäkuuksi 2015 on otettu niin hyvin vastaan koko valtakunnassa. Juryttäjänämme toiminut Seppo Kari on valinnut 106 työtä Taidehallille.  Kannattaa ehdottomasti varata siellä käynti joko juhlapäiviemme yhteydessä tai kesäkuun aikana.

Huomasithan myös EL Sanomissa olleen kutsun kesäjuhliemme pääyhteistyökumppanin Veljekset Keskisen tarjoamalle lounaalle Tuuriin.   Suurin Kyläkauppa kutsuu ilmaiselle lounaalle Ravintola Onnenkiveen. Ota EL-Sanomista lipuke mukaan ja eiku nauttimaan hyvistä noutopöydän antimista ja samalla edullisille ostoksille tietenkin.

Piirin toimintakertomus ja toimintatilasto ovat tässä olleet nyt työn alla. Monenlaista on ehtinyt viime vuonnakin tapahtua. Kyllä me ollaan aktiivista porukkaa, yhdistyksillä on paljon toimintaa jäsenilleen, samoin piirillä. On iso ilo olla palvelemassa jäsenkuntaa kanssanne. Toimintakertomus esitellään tilinpäätöstietoineen piirin kevätkokouksessa 27.3.2015 Härmän Kuntokeskuksessa.  Nähdään siellä.

Alueiden karaokekarsinnatkin ovat alkaneet.  Karijoella ja Seinäjoella on jo kisat ohi. Kaikki aluekisoissa voittaneet kilpailevat 17.4.2015 Kurikassa.  Tutustu tapahtumakalenterin Karaoke-linkin alta karaoketapahtumiin ja tule mukaan kannustamaan piirin mestareiden valinnassa ja nauttimaan musiikista ja tanssista.

 

Poissolojani:

25.2. Murtumatta mukana -valmennuksessa Härmässä
26.2. Seinäjoen alueen aluekokouksessa Ilmajoella
27.2. Yhteistyöneuvotteluissa koko päivän
3.3. Joululehtitoimikunta iltapäivällä toimistolla
9.3. Edunvalvontatilaisuus Härmässä
10.3. Kauhavan kevätkokous
12.3. Seinäjoen kevätkokous
15.3. Kyrönmaan kirkkopäivä
16.3. Taloustyöryhmä ja kansliatyöryhmä toimistolla
17.3. Vimpelin ja Lappajärven kevätkokoukset
19.3.Ylistaron kevätkokous
21.3. Boccian piirinmestaruuskisat

Terveisin Ulla

 

Jestas sentään miten äkkiä  vuoden ensimmäinen kuukausi vierähti. No hyvä ku aika ei tuu pitkäksi. Toivotan kaikille hyvää vuoden jatkoa, vielä sitä on 11 kk jäljellä.

Yhdistysten viime vuosi on suurimmassa osassa yhdistyksiä jo saatu lasketuksi numeroina yhteen ja kevätkokouksia valmistellaan. Parhaat kiitokset kaikille uutterille sihteereille ynnä muille, jotka ovat keränneet tiedot ja lähettäneet edelleen. Kelpaa niitä tässä katsella ja ihastella. Niin tosi paljon on yhdistyksissä saatu aikaan ja tuotettu iloa ja hyötyä jäsenkunnalle.

Ensi kesän juhla on tässä kyllä päivittäin ja hetkittäinkin mielessä vahvasti. Juhlajärjestelyt ovat mielestäni ihan hyvällä mallilla ja liittokokoukseen tulevia ohjeita päivitetään ja lähetetään piakkoin yhdistyksiin.  Paljon on päivämääriä, joihin mennessä yhdistykset ja piiri lähetävät tietojaan, jotta kaikki myös liittokokouksessa on kohdillaan, kun se 3.6.2015 Seinäjoki Areenalla pidetään.  Toivotaan, että aivan kaikki kokousedustajat olisivat paikalla.  Eläkeliitosta saamani tiedon mukaan peräti 930 virallisella edustajalla on mahdollisuus olla päättämässä niin liiton seuraavan kolmivuotiskauden strategiasta, liittovaltuutettujen kokoonpanosta kuin liiton puheenjohtajasta ym. liittokokoukselle kuuluvista asioista.

Toivomme hartaasti, että kaikkia valtuutetut pääsisivät paikalle ja heidän mukanaan tulisi runsaasti osallistujia eri tapahtumiimme tai seuraamaan muuten kokouksen kulkua.  Olemme päivittäneet paljon tietoa tapahtumasta kotisivujemme Kesäjuhlat ja XVIII liittokokous-linkin alle. Käy tutustumassa ja varaa kaikki mahdolliset päivät jo kalenteriisi.

Sain olla eilen ottamassa kuvia keilailutapahtumassa Seinäjoen Keilahallilla.  Seinäjoellakin on nyt ajanmukainen keilahalli ja sinne oli kokoontunut iso joukko eläkeliittolaisia oppimaan keilailun saloja Seppo Silanderin opastukseen.  Oli tosi mukava huomata, miten innostuneita osallistujat olivat.  Seuraavissa piiri keilakisoissa on varmasti enemmän osallistuvia yhdistyksiä kuin ensimmäisissä kisoissa. Oikein hyvä niin!

Tänään oli myös mielenkiintoinen päivä. Sain olla Karijoen-Kristiinan yhdistyksen edustajien kanssa Kristiinan markkinoilla Eläkeliiton osastolla kertomassa Eläkeliiton toiminnasta. Viereisellä osastollamme oli ruotsinkielisen eläkejärjestön edustajia, mutta kyllä siellä suomeakin puhuttiin.  Yritin taas vähän muistella kouluruotsin sanoja ja prata svenska. Mutta kyllä se lähinnä huvittavalta vaikuttaa! Förlåt kaikki ruotsinkieliset.

Poissaolojani toimistolta:

2.2.   Elämää käsillä projektin kokous Helsingissä

4.2.   Taloustyöryhmän ja kulttuurityöryhmän kokous
5.2.   Hyvinvointityöryhmän kokous
6.2.   Eläkeläisjärjestöjen Pohjanmaan alueen kokous piiritoimistolla
10.2. Vanhustyömessuilla puheenjohtaja Merja Uusitalon kanssa Helsingissä
11.2. Hiihdon piirinmestaruuskisoissa Joupiskalla

Terveisin ullah 


Jälleen muutama sana rakastamani Jospeh Murphyn teoksesta Alitajuntasi voima:
Kärsivällisyys, ystävällisyys, rakkaus, hyvä tahto, onni, viisaus ja ymmärrys ovat ominaisuuksia, jotka eivät koskaan vanhene. Kasvata niitä ja ilmennä niitä, niin pysyt nuorena sekä fyysisesti että psyykkisesti.